Askıya alınan Twitter hesabı nasıl, ne zaman ve kaç günde açılır? Askıya alınmış hesabı kurtarma ve açma

Güncelleme Tarihi:

Askıya alınan Twitter hesabı nasıl, ne zaman ve kaç günde açılır Askıya alınmış hesabı kurtarma ve açma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:57

Twitter en fazla kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Twitter hesabı olan kişilerin hesaplarının ise askıya alınmaları gibi bir durumla karşılaşılabilmektedir. Bu bakımdan askıya alınan Twitter hesabı nasıl, ne zaman ve kaç günde açılır? Askıya alınmış hesabı kurtarma ve açma yolları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Twitter kullanıcılarının bazı durumlarda hesaplarının askıya alınması söz konusu olabilmektedir. Hesabın askıya alınması hesap güvenliğinin tehlikede olması durumunda gerçekleşen bir durum olarak ifade edilebilir. Askıya alınan Twitter hesabının ise kesin olarak açılacağı zamanı söylemek mümkün değildir. Hesabın açılacağı zamanın farklılık gösterebileceğini söylemek mümkündür.

Askıya Alınan Twitter Hesabı Nasıl, Ne Zaman ve Kaç Günde Açılır?

Twitter hesabı, hesabın başkası tarafından ele geçirilmesinden şüphelenmesi durumunda kötü amaçlı etkinliklerin azaltılmasına yönelik olarak geçici bir süre ile askıya alınabilmektedir. Hesap sahibi tarafından hesaba yeniden erişim sağlanana kadar veya hesap güvenceye alınana kadar hesap askıya alınmış bir şekilde kalmaktadır.

Haberin Devamı

Askıya alınan Twitter hesabının kesin olarak ne kadar sürede açılacağına dair bir bilgi yoktur. Hesaba tekrar erişim sağlanabilmesi 1 günde sürebilir 2 hafta da sürebilir. Twitter tarafından hesabın askıya alındıktan sonra tekrar açılacağına dair bir garanti verilmediğinin de bilinmesi gerekmektedir.

Hesabınızın askıya alınmasının sebebine bağlı olarak Twitter uygulamasında ki yapabileceğiniz işlemlerin kısıtlanması da mümkün olabilmektedir. Twitter topluluk kuralarını ihlal etmenize bağlı olarak hesabınızın kısıtlaması durumunda ise hesabınıza giriş yapabilmeniz ve gezinmeyi sürdürebilmeniz mümkün olmaktadır. Sınırlandırılmış durumlarda ise tüm özellikleri kullanmanız mümkün olmamaktadır. Ancak yine de kullanmanıza tamamen engel olmamaktadır.

Bu durumu düzeltmek ve kulanım sınırlandırılmasından kurtulmak için ise e-posta adresinizi onaylama, hesabınıza telefon numarası ekleme veya sitenin kurallarını ihlal eden tweetleri silmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde hesabınızı tekrar aktif bir şekilde kullanmaya devam etmeniz mümkün olacaktır. Hesabın askıya alınması durumunda ise hesaba giriş yapmak hiç mümkün olmamaktadır. Bu durum ise uygulamayı kullanmanızı engellemektedir. Askıya alınan Twitter hesabının diğer kişilerin kendilerini özgürce ifade etme imkanını engelleyen davranışlar tespit edilmesi durumunda da askıya alınabileceğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Askıya Alınmış Hesabı Kurtarma ve Açma

Askıya alınan Twitter hesabının ne şekilde kurtarılabileceği ve hesabın tekrar nasıl açılacağı oldukça fazla araştırılmaktadır. Askıya alınan bir hesabı kurtarmak için uygulanabilecek olan bazı yöntemler bulunmaktadır. Öncelikli olarak hesabınızın kilidini açmak için hesabınıza giriş yapın. Giriş yapmayı denediğiniz zaman hesabınız kilitlenmiştir şeklinde çıkan bildirimi bulmanız gerekir. Hemen ardından başla öğesine tıklamanız gerekmektedir.

Açılan pencerede ise hesabınızda kayıtlı olan cep telefon numaranızın yazılması istenmektedir. Cep telefonu numaranızı yazdıktan sonra ise telefonunuza onay kodu gönderilecektir. Hesabınızın kilidini açmak için ise size gönderilen onay kodunu ilgili bölüme yazarak gönder seçeneğine basmanız gerekecektir.

Haberin Devamı

Bu aşamadan sonra ise hesabınızla ilişkili olan e posta adresinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Hesabınıza gelen herhangi bir mail görmemeniz durumunda ise spam, istenmeyen ve sosyal posta klasörlerine bakmanız gerekebilir. Bu şekilde ise size gönderilen adımları takip ederek hesabınızı kurtarmak için uygulayabileceğiniz adımlar hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün olmaktadır.

Askıya alınan bir hesabı kurtarmanız kesin olmamakla birlikte imkansız da değildir. Askıya alınan bir hesabın kurtarılması ve açılması için uygulanabilecek olan çeşitli yöntemlerin bulunduğunu söylemek mümkündür. Askıya alınan bir hesap güvenlik ihlalinden kaynaklı olabilmektedir. Güvenlik açığının giderilmesi durumunda ise hesap tekrar aktif hale getirilerek kullanılabilmektedir. Askıya alınan bir hesabı tekrar aktifleştirmek ve kullanmak için hesabınızın doğrulamasını da yapmanız fayda sağlayacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!