Artı işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesi ile toplam sembolü (+) yapımı ve kopyalama (Windows 10, 8, 7 ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Artı işareti nasıl yapılır Bilgisayar klavyesi ile toplam sembolü (+) yapımı ve kopyalama (Windows 10, 8, 7 ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 16:02

İlk kez 15. yüzyılda kullanılan artı işareti, toplama işaretinin sembolüdür Örneğin 4 + 2 = 6. Bunun dışında bir rakamın pozitif değerde olduğunu göstermek için de o rakamın önüne (+) işareti getirilir. Günümüzde üretilen büyük klavyeli bilgisayarların bazılarında, num lock'un sağ yanında eksi ve artı işaretleri yer alır. Bunun dışında artı işareti yapmak için kısa yolunu bilmek gerekir. Windows 10, 8, 7 ve Mac klavyelerde artı işareti nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Artı işaretinin kullanım alanı sadece matematik ile sınırlı değildir. Televizyonlarda yayımlanan programların ve sinema salonlarında gösterilen filmlerin bazılarında yaş sınırlaması vardır. Yaş sınırlaması +13 ve +18 gibi ibarelerle gösterilir. 

 Artı İşareti Nasıl Yapılır? 

 Toplama işareti adıyla da bilinen artı işaretinin kısa yolu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Matematikteki dört işlem işaretinden biri olan artı işaretini Windows 10, 8, 7 ve Mac klavyelerde, hızlı bir şekilde yapmak mümkün. 

 Artı işareti iki tuş kombinasyonuyla yapılır. Bu tuşlardan biri Shift bir diğeri de 4'tür. Ancak bilindiği üzere tüm klavyelerin hem üst hem de sağ kısmında rakamlar yazılıdır. Artı işaretini yapabilmek için num locktaki değil yukarıdaki 4 rakamına basılmalıdır. (Üst kısımdaki 4 sayısının üstünde + işareti yer alır.) 

Haberin Devamı

 Klavyelerde artı işareti yapmanın iki yolu: 

 1- Shift + 4

 2- Num Lock'un sağ yanında yer alan (+) işareti. 

 Bilgisayar Klavyesi ile Toplam Sembolü Yapımı ve Kopyalama 

 Bilgisayar klavyesinde toplama işaretini kopyalamak için öncelikli olarak shift ve 4 tuşuna basılır. Daha sonra, fare + işaretinin üzerine getirilir ve ctrl + c tuşuna basılır. Fare ile artı işaretinin üstüne sağ tıklayıp ''kopyala'' seçeneğine de tıklanabilir. 

 (+) işaretini yapıştırmak içinse önce ctrl sonra x tuşuna basılmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!