Api-Ms-Win-Crt-Runtime-L1-1-0.dll Hatası Nedir Ve Çözümü Nasıldır?

Güncelleme Tarihi:

Api-Ms-Win-Crt-Runtime-L1-1-0.dll Hatası Nedir Ve Çözümü Nasıldır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:12

Bazı popüler uygulamaların kurulumu sırasında api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll hatası ortaya çıkar. Bu hata neden ortaya çıkar ya da çıkan hatanın çözümleri nelerdir? Bu tarz soruların cevaplarını en detaylı şekilde sizler için derledik.

Haberin Devamı

Api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll hatasının pek çok farklı sebebi olabilmekte. Bu sebepler belli olduğu zaman da çözümü ortaya çıkıyor. Bu yüzden sebebini anlamadan çözülmesi pek mümkün değildir.

 Api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll Hatası Nedir?

Api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll dosyası gibi DDL kaynaklı dosyalarda benzer sorunlar ortaya çıkar. Pek çok sayıdaki programın ortak olarak ortaya çıkardığı işlemleri DDL dosyası karşılar. Eğer dosyanın konumu en iyi şekilde saptanamaz ise dosyalar api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll gibi dosyalar içinde aranmaya başlar. Bu da bir çeşit bilgisayar bellek arama hızı ile alakalı sorun ortaya çıkarır. Bu sayede de api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll gibi buna benzer adı olan hata kodları ortaya çıkar.

 Api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll Hatasının Çözümü Nasıldır?

Haberin Devamı

 Tüm api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll hatası çözümü işlemi başlatılmadan önce kullanıcının önlem alması gerekir. Bu da bilgisayarda yer alan tüm gerekli dosyaların farklı bir cihaza yedeklenmesi anlamına gelir. Yedekleme işleminden sonra da hata çözümü başlar. Sorunun çözümü 32 bit ya da 64 bit işlemcilere göre değişir. 32 bit ise 32 64 bit 64 sürümünün bulunup dosya içerisine atılması gerekir.

 Eper sorun virüs kaynaklı ise bu virüsün temizliği ilk adım olarak yapılmalıdır. Pek çok virüs taraması yapan uygulama hali hazırda piyasada bulunmaktadır. Örneğin Avast adlı virüs taraması api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll hata dosyası ile yapılmalıdır. Virüs taramasının ardından sorun hala çözülmez ise ikinci çözüm yoluna geçilir. İkinci çözüm yolu ise güncelleme yapmaktır. Her daim Windows'un güncel olmasına dikkat etmek gerekir. Güncel olmayan Windows yazılımı api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll gibi hatalara neden olabilir. Windows update ardından bilgisayarın yeniden başlatılması ile sorun çözülebilir. 

BAKMADAN GEÇME!