Android Şifremi Unuttum Ve Telefonu Nasıl Açabilirim? Android Şifresini Kapatma Yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Android Şifremi Unuttum Ve Telefonu Nasıl Açabilirim Android Şifresini Kapatma Yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 14:50

Teknolojinin gelişmesi ile beraber telefonlar hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Bundan dolayı sıklıkla telefonlara şifre koruması konulmaya başlamıştır. Bu şifreleme yöntemleri tamamen kullanıcının güvenliğini korumak adına tercih edilmektedir. Bazı durumlarda kullanıcılar şifrelerini unutabilir ya da şifrelerini kırması gerekebilir. Android şifremi unuttum, telefonu nasıl açabilirim ve android şifresini kapatma yöntemleri hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Telefonları korumak için kullanılan şifreler, bazı durumlarda unutulabilir. Ya da kullanıcılar kullandıkları şifreleri iptal etmek isteyebilir. Tüm bunlar için kullanılabilecek, birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. 

 Android Şifremi Unuttum ve Telefonu Nasıl Açabilirim? 

 Android telefonlarda şifre unutulması büyük bir sorun değildir. Şifreyi kırarak, telefonu kurtarmak son derece kolaydır. Android telefonlarda ana ekranı kilitlemek için desen çizme, pin oluşturma veya harflerle beraber şifre oluşturmak kullanılabilir. Bununla beraber yüz tanıma ya da parmak izi kaydetmekte kullanılan şifreler arasındadır. Uygulayabileceğiniz şifre değiştirme ve telefon açma yöntemleri ise şöyledir; 

Telefonun ekranında bulunan deseni unuttum kısmına giriş yapınız. Özellikle telefonunuz eski bir sürüm ise belirli yanlış şifrelerden sonra otuz saniye uyarısı verir. Bu uyarıdan sonra unuttum kısmına tıklayarak, kısa süre içerisinde deseni değiştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Uygulanabilecek diğer bir yöntem ise telefonu sıfırlamaktır. Bu uygulanabilecek en basit yöntemlerden biridir. Fabrika ayarlarına girerek, sıfırlama işlemi için öncelikle bütün telefonu kapatın.

Sonrasında ses azaltma tuşuna tıklayın aynı anda da güç tuşuna basınız. Telefonunuz tekrar açılana kadar bu şekilde bekleyiniz. Tuş kilitlerine doğru bir şekilde basmanız halinde ana ekranınız direkt olarak açılacaktır. 

Bu yöntem ile kısa süre içerisinde telefonunuz sıfırlanabilir. Bilinen en doğru yöntemler arasında yer alır. Ancak mutlaka bir yedeğiniz olup, olmadığına dikkat ediniz. 

Android Şifresini Kapatma Yöntemleri

 Android telefonlarda, şifreyi kapatmak en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bunun için izleyebileceğiniz adımlar ise şöyledir; 

Kilit ekranında bulunan desen bölümüne veya şifreyi unuttunuz mu alanına giriş yapınız.

Ekranda bulunan hesap kilidini açma sekmesine tıklayınız.

Cihazınızda bulunan ve açık olan Gmail ile giriş yapınız. 

Sonrasında ise android şifresini kaldırma işlemini uygulayın. 

Özellikle telefon şifrenizi unutuyorsanız ya da telefonunuza şifre koymak istemiyorsanız android telefonunuzun ayarlar alanında yer alan, şifre bölümüne giriş yaparak şifrenizi kaldırabilirsiniz. Ancak verilerinizi kurtarmak için mutlaka Gmail hesabı ile oturum açmanız gerekmektedir. Gmail hesabınız ile telefon içerisinde bulunan bütün verileri yedekleyiniz. Bu sayede telefon şifrenizi unutsanız bile, kolaylıkla verilerinizi Gmail ile alabilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!