Alan adı hüsranı

Güncelleme Tarihi:

Alan adı hüsranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 09:56

Forbes dergisi geçtiğimiz yıl dünya zenginleri sıralamasında Slim’i dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak göstermişti. Peki, dünyanın en zenginlerinden birinin adını alan adı olarak tescillemek, servet sahibi olmaya yeter mi?

Haberin Devamı

Carlos Slim Helu ismi size tanıdık gelmeyebilir. Meksika'lı bir iş adamı olan Slim, Meksika ve Amerika kıtasında ağırlıklı olarak telekomünikasyon konularında faaliyet gösteren şirketlerin sahibi. Geçtiğimiz yıl Mart ayında Forbes dergisi tarafından, ABD'li finans uzmanı Warren Buffett'in ardından dünyanın ikinci en zengin adamı olarak belirlenmişti. Slim, listede Microsoft'un patronu Bill Gates'in önünde yer alıyordu. Serveti yaklaşık olan 68 milyar dolar (yaklaşık 110,5 milyar TL) olarak tahmin edilen Slim bir süredir adı duyulmamış Endonezyalı bir girişimci yüzünden sıkıntılı günler geçiyordu.

Ahmad Rusli adlı Endonezyalı, yaklaşık 15 TL karşılığı tescil ettirdiği www.carlosslimhelu.com alan adını, dünyanın en zengin ikinci adamına satmak için uğraşıyordu. Slim'in avukatları ise Rusli'nin talep ettiği 55 milyon doları (yaklaşık 89 milyon TL) ödememek için mahkemeye başvurdu. Mahkemeye sundukları belgeler ile eğer ödeme yapılmazsa, bu alan adı ile pornografik bir site yayınlayacağı tehtidinde bulunan Rusli'nin kötü niyetli olduğunu ispatlamayı başaran avukatlar, alan adının Rusli'nin elinden alınmasını sağladılar. Böylece uyanık Endonezyalı da servet hayalleri kurarken elindekini de kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE İKİNCİ SIRADA

Carlos Slim’in America Movil adlı telekomünikasyon şirketinin hisselerinin yüzde 26.5’a varan olağanüstü yükselişi servetini büyüten en önemli unsur oldu. Slim, Latin Amerika’nın en büyük cep telefonu şirketi olan America Movil’in yüzde 33’ünü kontrol ediyor. Amerikan Forbes dergisi geçtiğimiz yıl dünya zenginleri sıralamasında Slim’i dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak göstermişti.

MEKSİKALI MİLYARDERDEN NEW YORK TIMES'A 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

New York Times'tan yapılan açıklamada ise bu yatırımın New York Times Company'nin var olan borçlarını kapatmasına olanak sağlayacağı belirtildi. Genel Müdür Janet Robinson imzalı açıklamada, özellikle alınan bir kredinin mayıs ayındaki ödemesinin bu parayla kapatılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Slim'in yatırımının Banco Inbursa ve Inmobiliaria Carso adlı şirketleri aracılığıyla yapılacağı da ifade edildi.

Diğer geleneksel basın grupları gibi çok zor durumda bulunan New York Times'ın Slim'den para almak için ödeyeceği bedelin ise ağır olduğu yorumları yapılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DÜNYANIN CENNET KÖŞELERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!