AirDrop nedir? AirDrop ile dosya nasıl gönderilir?

Güncelleme Tarihi:

AirDrop nedir AirDrop ile dosya nasıl gönderilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 11:09

AirDrop bir sosyal medya kullanıcısının kendisine gönderilen notu ifşa etmesiyle gündeme geldi. AirDrop kullanarak dosya ve fotoğraf paylaşımlarını çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkün. Peki, AirDrop tam olarak nedir, AirDrop ile dosya nasıl gönderilir?

Haberin Devamı

AirDrop Apple'nin OS X ve iOS için tanıttığı bir ad-hoc hizmetidir. Mac OS X Lion ve iOS 7 ile tanıtıldı. Bununla, desteklenen Macintosh bilgisayarlar ve iOS cihazlar arasında posta veya yığın depolama aygıtı kullanmadan dosya transferi sağlar. Her iki cihazda da AirDrop-un açık olduğundan ve birbirlerinin 30 fit (9 metre) içinde olmasından emin olmak gerekir. Alıcı cihazdaki AirDrop-un sadece kişilerden dosya almak için ise, her iki cihazın iCloud-da oturumundan emin olun. Ayrıca e-posta adresi veya telefon numarasının alıcı cihazın Kişiler uygulamasında olduğundan ve Apple ID ile ilişkili olduğundan emin olun.

AİRDROP İLE DOSYA NASIL GÖNDERİLİR?

Paylaşımı gerçekleştirmek için öncelikle AirDrop’u aktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için ana ekranı yukarı çekin ve denetim merkezini açın. Burada bulunan AirDrop uygulamasına dokunun ve “herkes” seçeneğini aktif edin. Arkasından paylaşmak istediğiniz dosyanın üzerine gelip paylaş butonuna dokunup AirDrop’un yakında bulmasını sağlayın, bulunanlar arasından istediğinize dokunup gönderme işlemini tamamlayın.

Haberin Devamı

 

BAKMADAN GEÇME!