A

Güncelleme Tarihi:

A
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 11:45

Haberin Devamı

ACPI: Açılımı "Advanced Configuration and Power Interface" olan ACPI, bilgisayarlarda görülen enerji tasarrufuyla ilgili verileri ifade eden bir standarttır.

ADSL: Açılımı "Asymmetric Digital Subscriber Line" olan ADSL, telefon üzerinden dijital haberleşme sistemi olarak da düşünülebilir. ADSL bazlı telefon kurularak internet bağlantısının hızı ciddi oranda arttırılabilir.

AGP: Bilgisayar donanımlarıyla ilgilenenlerin yakından tanıdığı AGP, ekran kartlarının bilgisayarlara bağlanabilmesini sağlayan bağlantı yuvasıdır. Ancak bir zamanlar standart olan AGP yuvası, günümüzde yerini PCI Express yuvasına bırakmıştır.

Ağ (Network): İki ya da daha fazla bilgisayarın birbiriyle bağlanmasını ifade eder. Ethernet kartı veya ağ yongası bulunan anakartlar sayesinde ethernet kablosunun kullanılmasıyla bilgisayarların arasında iletişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

Ağ bağdaştırıcı: Bilgisayarların yerel ağlara bağlanmasını sağlayan aygıta verilen isim.

AMD: Intel'in en büyük rakibi olan AMD, işlemci pazarının iki önemli isminden birisidir.

Anakart: Adından da anlaşılacağı üzere tüm kartların birleştiği bir nevi "anakart" olarak da düşünülebilecek anakartlar, içerdiği birçok farklı yonga, slot ve bağlantı arabirimleriyle öne çıkar. Anakartın donanımlı olması, diğer donanım bileşenlerin durumunu da yakından etkiler.

Analog: Frekans değerlerinde farklılık görülebilen elektrik sinyalleri veya görüntü şeklindeki bilgiler "analog" olarak adlandırılır. Analog veriler, günümüzde kullandığımız standart telefon hatlarını kullanırlar.

Anti-virüs: İnternette sıkça görülen virüslere karşı geliştirilen yazılımlara verilen ad. Bilgisayarları taramadan geçiren anti-virüs yazılımları, virüsleri tespit etmek ve onları kullanıcıların isteği doğrultusunda bilgisayarlardan temizlemekle yükümlüdür.

Apple: Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Apple, Macintosh ve iPhone gibi popüler cihazlarıyla kullanıcıların yakından tanıdığı bir isimdir.

Arpanet: Dünya üzerinde kurulan ilk ağ olma özelliğini taşımaktadır. Uzun bir süre Amerikan ordusuna hizmet veren Arpanet, bugün artık kullanılmamaktadır.

Haberin Devamı

Avatar: Daha çok forum ve benzeri portallarda görülen avatarlar, kullanıcıların kimliğini gösteren ve genellikle ufak ebatlardaki şekilleri içeren resimlere verilen isimdir.

AVI: Bir video formatı olan Audio Video Interleave (AVI), Windows Media Player ve benzeri araçlarla oynatılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!