250 milyon dolarlık anlaşma

Güncelleme Tarihi:

250 milyon dolarlık anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 14:54

Yazılım devi Microsoft ve HP, 250 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

Haberin Devamı

Yazılım endüstrisinin lideri Microsoft ve Bilgi Teknolojileri sektörünün lideri Hewlett-Packard (HP), kurumsal verimlilik açısından çok önemli sonuçlar doğuracak  tarihi bir anlaşmaya imza attı. Her iki şirket, 250 milyon dolarlık yatırımla mevcut BT varlıklarını bir araya getirerek, altyapıdan uygulamaya uzanan geniş bir yelpazede, farklı çözüm alternatifleriyle müşterilere, uçtan uca hizmet sunma kararı aldı. Anlaşma Microsoft ve HP müşterilerinin rekabet ortamındaki başarısını ve performansını geliştirecek sınırsız olanakların kapısını açıyor.

Kurumlara ve bireylere sunduğu yenilikçi yazılımlarla iş dünyasının gizli potansiyelini harekete geçiren Microsoft ile donanım teknolojileri alanında dünyanın en büyük üreticilerinden Hewlett-Packard, 250 milyon dolarlık tarihi bir anlaşmaya imza attı. Bilişim endüstrisinde en geniş müşteri tabanına seslenen bu girişimin ayrıntıları, İstanbul Swissotel’de 31 Mayıs 2010 günü düzenlenen ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ile HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar’ın da hazır bulunduğu toplantı ile kamuoyuna açıklandı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bunun endüstrinin yönünü değiştiren çarpıcı bir anlaşma olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bu tarihi anlaşma, iki şirketin yenilikçiliğini ve teknoloji portföyünü müşterilerine avantaj sağlayan tek bir potada buluşturuyor. Microsoft ve HP’nin bu ortak girişimi, veri merkezlerindeki sunucu ve ağ yönetiminden veri depolama sistemlerine; satış operasyonlarından pazarlama faaliyetlerine kadar hemen her alanda çok kapsamlı bir işbirliğini gündeme getirdi. Endüstrinin en büyük satış ve destek kanalını yaratan bu çalışma, müşterilerimize yepyeni çözüm ve servislerin sunulmasını sağlarken, bu anlaşmanın en kazançlı kesimi de yine HP ve Microsoft’un ortak sinerjisiyle mevcut yatırımlarını koruma ve geliştirme fırsatı bulan müşterilerimiz olacak”.

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ise iki şirketin birlikte çok büyük bir teknoloji portföyüne sahip olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şöyle konuştu:
“Bu anlaşma iki firmanın denenmiş ve kanıtlanmış teknolojilerini kullanan müşterilerimiz için olduğu kadar, farklı platformlara sahip kurumlar açısından da çarpıcı kazanımlar içeriyor. Firmaların yeniliğe, hıza, dinamizme, esnekliğe, verimliliğe geçiş yolundaki dönüşümlerinde bilgi teknolojilerine yatırım yapma anlayışının ağırlık kazandığı şu dönemde, deneyim ve çözümlerimizle HP ve Microsoft olarak müşterilerimize düşük sahip olma maliyeti, performans, esneklik ve yüksek verimlilik sunan entegre çözümlerimiz ile güvenilir ve stratejik iş ortağı olmak yolunda yeni bir adım daha atmış oluyoruz”.

Haberin Devamı

Kendi kendini yöneten veri merkezleri

Bu tarihi anlaşma, dünya genelinde Microsoft ve HP müşterilerine yepyeni çözüm ve servislerin sunulmasını sağlayacak. Microsoft ve HP, teknolojileriyle kendi kendini yönetebilen veri merkezi ortamlarında sunucu, depolama, ağ ve uygulama kaynaklarını sorunsuz bir şekilde entegre etmeyi ve böylece kurumların değişen iş gereksinimlerine anında yanıt verebilen gelişmiş teknoloji çözümlerini ortaya koymayı hedefliyor.

Aynı zamanda optimize sistem ortamı oluşturmayı hedefleyen HP ve Microsoft, Microsoft Exchange Server ve Microsoft SQL Server gibi sektörün en gelişmiş iş uygulamalarına özel yüksek uygulama performansları elde etmeyi amaçlıyor. Önceden yapılandırılmış entegre sunucu, depolama ve uygulama paketleri ile veri ve e-posta yönetiminde yalınlık sağlanacak.

Tüm bu çözümler ve ortak servisler, Microsoft ve HP müşterileri için veri merkezlerinde otomasyonu en üst düzeye çıkması anlamına geliyor. HP ve Microsoft bu süreç ile birlikte veri merkezlerinin, kendi yönetimlerini ve bakımlarını, otomasyon ortamında ve en az insan müdahalesiyle gerçekleştirmeyi amaçlıyor. HP Insight Software, HP Business Technology Optimization, Microsoft System Center ve Microsoft Hyper-V Server gibi sistem yönetim ve sanallaştırma yazılımları ile kurumsal müşterilere altyapıdan uygulamaya kadar mevcut sistem yönetimini tek bir noktadan izlemeyi kolaylaştıran ve otomatikleştiren tümleşik bir yönetim çözümü sağlanması hedefleniyor.

Böylece kurumlar uygulamaları yaygınlaştırma, sistem performanslarını ve kaynak dağılımlarını izleme konusunda daha geniş bir özgürlük sahasına sahip olabilecek.

Haberin Devamı

En geniş satış ve destek kanalı

Microsoft ve HP, geleceğin kendi kendini yöneten veri merkezlerinin oluşması için bütün güçlerini biraraya getirirken, yazılım ve teknolojinin liderleri arasındaki bu işbirliği, bilişim endüstrisinin en güçlü satış ve hizmet kanalını da ortaya çıkarmış olacak.

HP ve Microsoft anlaşması, boyutları itibarıyla KOBİ’lerden dev veri merkezlerine kadar her ölçeğe hizmet veren devasa bir hizmet kanalının oluşmasına yol açarken, 32 bin HP ve Microsoft iş ortağı ise şu ana kadar yapılmış olan yatırımın 10 kat fazlasıyla farklı bir döneme adım atmış olacak. 11 bini aşkın Microsoft sertifikalı HP profesyoneli ve Microsoft Servisleri, iş dünyasına en yenilikçi çözümleri sunmak için birlikte çalışacak. Satış sürecini kısaltacak özel anlaşmalar ve paket ürünler ile kanal yeni iş fırsatlarına kavuşacak.

HP Finansal Sistemleri’nin kanala sunduğu avantajlar satış sürecini daha da hızlandırırken, Microsoft ve HP bugün olduğu gibi gelecekte de yenilikçiliğin bayrağını taşımaya devam edecekler.

Haberin Devamı

Hesaplı çözümlerle dış kaynak hizmetleri

Microsoft ve HP bu tarihi anlaşmayla büyük bir sinerji oluşturmaya hazırlanırken, Bulut platformları üzerinden en uygun ve hesaplı çözümlerle dış kaynak hizmetlerine de yeni bir boyut kazandırmayı planlıyor.

Microsoft ve HP arasında imzalanan bu anlaşma sadece Türkiye için değil bölgede ortaya çıkabilecek iş fırsatları açısından da büyük bir önem taşıyor. Geçmişte çeşitli projelerde birlikte çalışan Microsoft Türkiye ve HP Türkiye ekibi bu anlaşmayla birlikte müşteri ve iş ortaklarına yeni imkanlar sunabilecekleri yeni dönem için gerekli hazırlıkları yapmaya başladı.

İş Zekası çözümlerine destek

Microsoft ve HP’nin geniş ürün ve çözüm portföyleri, kurumların mevcut yatırımlarını güvence altına alırken, her iki şirketin müşterileri, yeni gelişen hizmet ağırlıklı bilişim modellerinin avantajlarından da faydalanmaya başlayacak. Kurumlar büyük yatırımlar yapmak yerine uzaktan sunulan hesaplı ve esnek çözümlere erişme imkanına sahip olacak. Bu çerçevede Bulut hizmetleri için Microsoft’un Azure platformu kullanılırken, Microsoft ise Azure altyapısını HP donanım teknolojisine göre uyarlamaya devam edecek.

HP ve Microsoft, geniş ölçekli ve çevrimiçi veri hareketi işlemeyi (OLTP) gerektiren uygulamalar için kapsamlı modernizasyon hizmetleri vermeyi planlıyor. Bu tür uygulamalar, günümüzde en kritik işlerde kullanıldığı için güncellenmesi ciddi bir hazırlık süreci ve büyük yatırımlar gerektiriyor. Ayrıca, HP ve Microsoft’un kurumlara özellikle İş Zekası Çözümleri’nin gerçek performansını ve değerini ortaya çıkaran cazip önerilerde bulunmaya hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!