457 dakikada tek bir gol

F.Bahçe, Karagümrük’e akan oyunda gol atan nadir ekiplerden oldu.Â

Haberin Devamı

Takvimler 6 Ekim 2023’ü gösteriyordu. Süper Lig’de sekizinci hafta tamamlanmış, milli maç arasına girilmişti. Karagümrük’ün 8 haftada sadece tek bir galibiyeti vardı ve son iki maçında direkt rakipleri Kasımpaşa’yla Alanya’ya yenilmişlerdi. Süper Lig normallerinde bu aşamada 100 takımın 95’i teknik adam değiştiriyor. Karagümrük değiştirmedi. Kadrodaki bazı oyunculardan bile küçük olan 34 yaşındaki deneyimsiz teknik direktörü Alpaslan Erdem’e güvendi ve devam etti yoluna.

GÜVENDi, ÖDÜLÜNÜ ALDI

Bugün takvimler 27 Kasım 2023’ü gösteriyor. Ligde 13 haftada tam 12 kulüp teknik adam değiştirdi. Karagümrük’se genç teknik adamına güvenmesinin ödülünü kadro kalitesi için hiç fena sayılmayacak 14 puanla aldı. Son bir buçuk ayda sadece bir kez yenildi (F.Bahçe’ye). Bu süreçte Adana’yı 2-0, Sivas’ı 3-0 yendi. Trabzon’la golsüz berabere kaldı. Son 457 dakikada akan oyunda sadece bir gol yedi (Tadic’in ikinci golü). Dün de ligin en kaliteli kadrolarından F.Bahçe’ye karşı ilk bir saatte iyi bir futbol ortaya koydular. Pirlo’nun sol beke devşirdiği 22’lik kaptan Levent’le, sol açık Can yavaş yavaş milli takıma göz kırpıyorlar. Almanca konuşabilen Alpaslan Erdem’in gurbetçi Levent, Güven, Nazım, Serdar Dursun, Can gibi oyunculardan iyi verim alması tesadüf değil sanırım.

Haberin Devamı

KANALLAR KAPALIYDI

F.Bahçe için dün sağ bekte Samuel’in yokluğu, iki kanatta İrfan-Tadic’in etkisizliğiyle kanalların kapandığı bir ilk devreydi adeta. İkinci yarının başıyla beraber ev sahibi ekip hareketlendi, İrfan-Tadic canlandı, Crespo önde görünmeye başladı. Canlı bir 15 dakika, maçın ritmini değiştirmelerine yetti zaten.

F.Bahçe’nin Trabzon, Ludogorets, Adana Demir’i yenemediği, Karagümrük’ü geçtiği son 4 maçlık süreçte problemi, tamamlanamayan atak dönüşündeki başarılarıyla takım boyunu olağanüstü kısaltan, arkadaşlarını çoğunlukla geri koşturmayan Becao-Djiku-Fred üçlüsünün yokluğuydu. İsmail Kartal, Djiku’yla Fred’in döndüğünü söyledi müsabaka öncesi. Onların dönüşü, atak sürekliliği ve oyun kalitesini de olumlu etkileyecektir muhakkak.

Yazarın Tüm Yazıları