Havaya kalkan insanlık

Mısır’ın Uruguay ile oynadığı mücadeleyi taraftar alanında izlemek isteyen engelli bir Mısırlı, zorluk yaşayınca devreye hemen çevresindeki diğer taraftarlar girdi. Meksika ve Kolombiyalı futbolseverler, omuzlarında Mısırlı engelliye karşılaşmayı izletti.

Haberin Devamı

Dünya Kupası başlayalı beş gün oldu. Şu ana kadar birbirinden renkli anlar gördük ama biri var ki hepsinden özel. Meksikalı ve Kolombiyalı taraftarların fiziksel engelli bir Mısırlı taraftarı tekerlekli sandalyesiyle havaya kaldırıp dev ekrandan Mısır-Uruguay maçını izlemesine yardım ettiği bu kareye paha biçilemez.

Havaya kalkan insanlık

Çok güzelsin be futbol!

SPAGETTİ SAÇLARINDAN SEN SUÇLUSUN!

Havaya kalkan insanlık

Brezilya’nın turnuvadaki en büyük umudu Neymar, İsviçre maçında hayal kırıklığı yarattı. Futbolundan çok, yeni saç stiliyle konuşulan Neymar sosyal medyada da alay konusu oldu. Neymar yeni imajıyla Dünya Kupası’nın yıldızı olmaktan çok bir spagetti markasının reklam yüzü olursa şaşırmam!

Haberin Devamı

BİR VAR’MIŞ BİR YOK’MUŞ!

Havaya kalkan insanlık

Kupa’nın yıldızlarından biri de VAR. Şu ana kadar kusursuz işleyen, oyunun hızını düşürmeyen VAR herkes için VAR olamadı maalesef. Arjantin-İzlanda ve Brezilya-İsviçre maçlarındaki kritik pozisyonlarda VAR, YOK’tu. Fransa ise YOK’ları oynarken VAR oldu. Bu kupa birilerini VAR ederken, diğerlerini YOK etmesin sakın!

LIVERPOOL’DAN MOSKOVA’YA UZANAN SIR

Havaya kalkan insanlık

Meksika’nın Almanya galibiyeti tesadüf gibi gelebilir ancak arkasında teknik direktör Osorio’nun 20 yıllık öyküsü yatıyor. Osorio antrenör olmaya karar verdiğinde John Moores Üniversitesi’nde Futbol Bilimi okudu. Burayı Liverpool’un tesislerine yakın olduğu için seçti.

Osorio, duvardaki delikten izlediği Liverpool’dan sonra M. City, Chicago Fire, NY Red Bulls, Nacional ve Sao Paulo gibi takımlarla tecrübelendi ve Meksika’nın başına geçti. Bunu uzun süre planlayan, ‘Profesör’ lakaplı Osorio’nun hayatı bana La Casa de Papel’deki Profesör’ü hatırlatmadı değil...

 

Yazarın Tüm Yazıları