HELAL SİZE, BANA YAZIMI ÇÖPE ATTIRDINIZ

SENARYOLAR değişmişti. Bu kez kadro zaafı olan Beşiktaş’tı. Benfica ise, ideal 11’e kavuştuğu gibi futbol olarak da tavını bulmuştu.

Haberin Devamı


Ben, kendi senaryomda ‘1 puan iyidir’i yazmıştım. Çünkü 5. maçlara gelindiğinde grubun en iyisi Benfica olmuştu.

 

Bu takımdan erken gol yememek lazım, ama ne yazık ki bir değil, 3 gol yenildi.

 

Çünkü takımın sigortası Atiba, dünkü çocuk gibi acemi, hücumda tüm umutların bağlandığı Aboubakar ise, uyumsuzdu.

 

Ama Güneş, umutsuz değildi. 2-0’a rağmen çare aradı. Beck’i sağ beke, Gönül’ü sağ açığa alıp kanatları yeniden inşa etmeye girişti.

 

Evet, 3. gol hazindi. Top 3 defa direkten döndü… Basket diliyle savunma ribaundunu bir türlü alamadı siyah beyazlılar.

 

Haberin Devamı

Savunmayı ön alanda kuran Benfica, kanat ayaklarıyla çizgiye basarak oyunu enlemesine genişletirken, hücumda da içeriye çok iyi kat edip istemediği kadar golü buldu ve maçı yarım saatte bitirdi. Öyle mi?

 

Hayır. Takım soyunma odasına giderken tribün ısrarla geri çağırdı. İşte tarihi geri dönüşün ilk çığlığı orada atıldı.

 

SESSiZLiK REKORU!

 

IRKÇILIĞA karşı ve işitme engellilere destek amacıyla yapılan 1 dakikalık sessizlik eylemiyle maçın değil, yılın da en önemli olayına imza attılar. Portekizce anons ve broşüre rağmen Benfica’lıların eylemde bağırmasıysa onların ayıbıydı.

 

4’Ü YEMEYİ GÖZE ALDI, AMA 3 ATTI

 

ŞENOL Güneş de yaptığı değişikliklerle, 4’ü, 5’i de yemeyi göze alıp bir golün peşine düştü. Haftalardır eleştirdiğim Cenk Tosun, Semedo’nun golünü de gölgede bırakıp sessizliği bozdu diyeceğim, ancak tribün o 1 dakikadan sonra hiç susmadı ki…

 

Bu maçı tribünden izlediğim için daha fazla işin teknik ve taktiğine giremeyeceğim. Atmosfer buna el vermedi. Kusura bakmayın ama duygusal olmak zorundayım.

 

Haberin Devamı

Helal olsun size siyah beyaz Kartallar... Bana “Benfica maçı ilk yarım saatte bitirdi” diye yazdığım ilk 45’teki yazımı çöpe attırdınız.

 

NEUCHATEL ZAFERİ GİBİ

 

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde 5. maçın sonunda yoluna namağlup devam eden Beşiktaş’ın, 3-0’dan 3-3 getirdiği dün geceki Benfica maçı, benim gözümde Galatasaray’ın 3-0’lık yenilginin rövanşında 5-0 yendiği Neuchatel Xamax zaferinin değerindedir. Gruptan çıkılırsa  belki daha da kıymetli hale gelecektir. Sadece Beşiktaş için değil, memleket futbolu için de büyük bir kazanımdır bu.

 

MAÇIN YILDIZI: CENK TOSUN

Maçın yıldızı tartışmasız Cenk Tosun. Attığı golle geri dönüş ateşini yaktı.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ: KARİYERİNİN en önemli maçlarından birine imza attı. Bu maçı çevirmek istediğini daha ilk devre oyun içindeki kanat değişiklikleriyle gösterdi. Kadro zaafiyetine rağmen, 3-0’dan maçı döndürmek büyük iş.

 

RUI ViTORiA: 3-1’e kadar kusursuz bir plan yürüttü. Mitrogloo’nun kaçırdığı gole şimdi çok yanıyordur. Modern futbolun tüm gereklerine sahip bir takımı var. Napoli’yi geçerler.

 

MAÇIN HAKEMİ: DAMİR SKOMİNA

 

Aboubakar’ın ofsayt diye saymadığı golünde tereddütüm var. Onun dışında iyi bir maç yönetti.

 

Yazarın Tüm Yazıları