Eto'o sezon başında bitmeliydi

TÜRKÇE yeni bir deyim kazandı: ‘Eto’o bitmiş’! Ama Beşiktaş, 7-8 ay uğraştı bitiremedi. Eto’o gelmeyi çok istediği için Orman yönetimi, bedelsiz almak istedi.

Haberin Devamı

Lakin Eto’o’nun şöhreti, bonservisini alıp gelmeye yetmedi. Ara transferde ‘Ömer+bir miktar para’ gözden çıkarıldı, fakat Eto’o yine bitmedi! Üstüne üstlük Antalya’nın Eto’o’yu satmayacağını açıkladığı ‘Altın Portakallık şov’ ile Beşiktaş  rencide de edildi.

Beşiktaş, bu sezon transferde stratejik hatalar yaptı. Gomez için çok zaman kaybetti.Sezon başında bedel ödeyerek Eto’o’yu almak varken tercihini Aboubakar’dan yana kullandı. Oysa Gomez krizi kısa vadeli bir çözümle aşılabilirdi ve o da Eto’o’ydu. Mitrovic’e verilen 4.2 milyon Euro, Eto’o’ya harcanabilirdi. En az 25-30 milyon Euro kazandıran Şampiyonlar Ligi’ne Eto’o sizi götürebiliyorsa, 4.2’nin lafı olmazdı.

GÜNEŞ’İN İŞİ ZOR

Şenol Güneş, transferde isim vermez, ama ‘tip’ini tarif eder. Golcü için eşgal ‘pivot’. Güneş, Olcay’ın gitmesini istemedi, ancak gitti. Sanırım özel nedenleri var. Ekici için de “Oğuzhan’dan mı Tolgay’dan mı vazgeçeyim” dedi.

Haberin Devamı

Buna rağmen yönetim, neden Ekici’yi alıyor? Çünkü F.Bahçe’nin güçlenmesini istemiyor. Makul bir gerekçe.

Babel’in ücreti, iyi oynayamazsa takımda sorun yaratır. “Jübilemi Beşiktaş’ta yapmak istiyorum” diyen Quaresma, aslında bir ‘Babel kontratı’ istiyor. Hak ediyor. İlk devrenin en iyilerinden olan Portekizliyi Kasımpaşa ve Gaziantep maçlarında sıkıntılı gördüm; oyun anlamında değil, arkadaşlarıyla iletişiminde!

Şampiyon kadroda önemli gedikler verildi, takviyeler öyle ya da böyle verimli olamadı. Bir çok kulüpte olduğu gibi Beşiktaş’ta da mali sıkıntılar var. İş Güneş’e düşüyor. Tüm sorunlara rağmen Ümraniye’de ‘takım iklimi’ni oluşturabilirse yarışı sonuna kadar götürür.

FIFABANK!

FIFA, 2026 Dünya Kupası’na katılacak ülke sayısını 32’den 48’e çıkardı. FIFA bu ‘güzelliği’ sadece daha çok ‘gariban ülke’ dünya sahnesine çıksın diye yapmadı. Ekstra 16 ülke, 521 milyon Euro kâr demek! 2026’nın toplam geliri 6 milyar Euro’yu bulacak. En büyük kaynak da elbette televizyonlar. Hasılı FIFA ve UEFA için futbolu artık bir ‘TV dizisi’ formatıdır...

 

Yazarın Tüm Yazıları