Fenerbahçe’nin eski enerjisi bu kez yoktu

Yorgunluk ve bazı oyuncuların form düşüklüğü yaşaması doğal.

Haberin Devamı

Fenerbahçe geçen haftaki Sivasspor maçının benzer senaryosuyla dün de yüzleşmek durumunda kaldı. Bu yenilginin tabii ki temel nedeni uzun süre 1 kişi eksik oynamak. Ancak yine de 11’e 11 oynanan bölümde de Ferdi Kadıoğlu haricinde dün tüm oyuncularda dinamizm eksik idi. Giresunspor ise Sivasspor’a oranla daha sabırlı oynadı ve topu doğru kullandı. 2 gole imza atan Borja Sainz, gerçekten de kaliteli bir futbolcu ve dünkü karşılaşmada sahanın en iyisiydi.

SOLDAN HiÇ ETKiLi OLAMADI

Fenerbahçe maç boyunca kendi sol kanadından hiç etkili olamadı. Alioski hücuma yeterli katkıyı veremezken Diego Rossi’yi oyunda hiç göremedik. Jorge Jesus, hafta içi maç olmamasına rağmen takımın dinamosu Miguel Crespo’yu neden yedek soyundurdu? Bunu anlamak mümkün değil. Maç boyunca akıcı bir pas ritmi de yakalayamayan sarı lacivertlilerin fiziğe ve tempoya dayalı futbolundaki biraz düşüş sahaya olumsuz yansıyor.

Haberin Devamı

Dün sonradan oyuna dahil olanlar Crespo dışında etkili olamazken Jesus’un 1 kişi eksik oynamasına rağmen 3 puana yönelik hamleler yaptığını gördük.

OFANSiF HAMLELER YETMEDi

Mevcut koşullarda aslında 1 puan da lider için kötü sonuç olmayacaktı. Ancak ofansif hamleler etki etmedi ve hatta orta alan değişikliklerden sonra zayıfladı. Şayet Giresunspor takımı biraz daha sakin ve akılcı olsa Fenerbahçe’nin 2-1’den sonra bıraktığı geniş alanlarda net pozisyonlar bulabilirdi.

SERDAR AZiZ’DEN 2 HATA 2 GOL 

Bu sezon şu ana kadar hemen hemen hiç bireysel hata yapmayan Serdar Aziz, dün iki golde de ciddi hatalarıyla mağlubiyeti getirdi. Özellikle ikinci golde kaleci Altay Bayındır’a pas vermek varken dönmeye çalışması ve topu kaybetmesinin faturası ağır oldu.

Yoğun maç takvimi, yorgunluk ve bazı oyuncuların form düşüklüğü doğal. Uzun bir dünya kupası arası var. Bakalım Jorge Jesus’un takımı son 2 maç haricindeki yüksek temposunu ara sonrasında tekrar yakalayabilecek mi? Dün sabırlı oynayan ve iyi mücadele ederek 3 puanı alan Giresunspor da alkışı fazlasıyla hak etti.

Yazarın Tüm Yazıları