Kaplumbağa kasaba Yongtai

Güncelleme Tarihi:

Kaplumbağa kasaba Yongtai
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2020 08:59

Çin'in kuzeybatısında, 400 yıllık ilginç bir kasaba bulunuyor. Yüksekten bakıldığında andırdığı görünüm nedeniyle 'Kaplumbaşa Kasaba' olarak bilinen Yongtai, 1608 yılında Ming hanedanı yöneticileri tarafından kuzey azınlıkların saldırılarına karşı topraklarını savunmak için inşa edilmiş.

Haberin Devamı

 Kasabayı çevreleyen 1.700 metreden uzun duvarın yapımında sıkıştırılmış toprak kullanılmış. Duvarın yüksekliği ise bazı yerlerde 12 metre yüksekliğe kadar erişebiliyor. Kale olarak inşa edilen yapının 4 adet kuleli kapısı bulunuyor. Yapıldığı dönemlerde bu alanın içinde 2000 piyade ve 500 kişilik süvari birlikleri bulunduğu, tarihi kayıtlardan anlaşılıyor.

Kaplumbağa kasaba Yongtai



Günümüzde ise, Gansu eyaletinin Jingtai ilçesi sınırlarında olan kasaba zor günler geçiriyor. Çölleşme nedeniyle büyük ölçüde terk edilen köyün nüfusu 1950'lerde 1500 kişi iken bugün 100'e düşmüş durumda. Yongtai, 2012 yılında 'Çin'in geleneksel köyleri" listesine eklenen Yongtai'nin özgün formunun korunması için devlet tarafından başlatılan projeler sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!