Doğa harikası: Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı

Sabah çok erken vakitte hazırlıklar başladı. Motosikletlerimize atladık ve doğa harikası Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı’na doğru yola çıktık. Havanın güzelliği bir yana, yolların kalabalık olmaması da sürüş için oldukça rahatlatıcı bir durumdu. Fırsat bu fırsat diyerek rotayı; İzmir, Güzelbahçe, Seferihisar, Ürkmez, Gümüldür, Özdere, Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı Milli Park, Söke Yaylaköy olarak belirlemiştik. Güzelbahçe’de sahilde çay molası sonrası Seferihisar, Ürkmez, Gümüldür ve Özdere dörtlüsünü müthiş bir zevkle tamamladık.

Haberin Devamı

İlk olarak yola çıkmadan önce Güzelbahçe’de bir nefes alalım istedik. Denize karşı çaylarımızı yudumlarken rotanın bir kez daha üzerinden geçme şansımız oldu. Mükemmel bir sürüş sonrasında Özdere’yi geçer geçmez ilk durağımız Ahmetbeyli oldu. Mevsim sonlandığı için her yer sakindi ve biz de açık bulabildiğimiz ilk kafede soluğu aldık. Taze demlenmiş çaylarımızı içtikten sonra bu kez rotamızı Kuşadası’na doğru çevirdik. Kuşadası, bizi sıcak bir gülücükle karşıladı. Güvercinada, her zamanki ihtişamlı görüntüsüyle bizi çağırsa da esas hedef Güzelçamlı Milli Park olduğundan ne yazık ki çağrısına olumlu cevap veremedik. Ama siz gittiğinizde Güvercinada’yı turlamadan dönmeyin. Güvercinada Kalesi’ne ayak bastığınız anda kendinizi çok uzaklarda hissetmeniz an meselesi. Güneşin denize battığı güzel Kuşadası’nda bu özel manzarayı bir kez olsun izleyin ve keyfini çıkarın.

Doğa harikası: Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı

Her ne kadar Kuşadası eskisi gibi bakir kalmayı başaramamış olsa da kendine has havası ve renkleriyle ziyaretçilerini her daim kendine çekmeyi başarıyor. Güzelçamlı Milli Park’a varmadan son durağımız ise Sevgi Plajı ile adından bahsettiren sevimli sahil kasabası Davutlar oldu. Davutlar’dan geçecek olursanız, sonsuzluk hissi veren sahiliyle meşhur Sevgi Plajı’na gidip tertemiz havanın tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. Yaz mevsiminde dalgasıyla bilinen bu plaja gitmeye karar verirseniz, özellikle sabah erken saatleri tercih edin ki, dümdüz denizin tadını rahatça çıkarabilin.

Doğa harikası: Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı
Doğa harikası: Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı

Davutlar’dan sonra Güzelçamlı’da bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Milli Parkı’na giriş yaptık. Hem de ne giriş! Gişeyi geçer geçmez yaban domuzu bir aile bizleri karşıladı. Anne, baba ve kardeşler olmak üzere sevimli domuz ailesi, önümüzden bir nevi resmi geçit yaptı. İlk etapta biraz korkmamıza rağmen, sonradan amaçlarının karşıdan karşıya geçmek olduğunu anlayınca rahatladık.    

Haberin Devamı

Milli Park’ta bulunan ilk koya motorlarımızı park ettikten sonra soluğu hemen deniz kenarında aldık. Öyle ki yaz mevsiminin bitmiş olduğunu bilmesek kendimizi denize girerken bulabilirmişiz hissine kapıldık. Çünkü bir anda keşke mayolarımızı alsaydık diye aramızda konuşmaya başladık. Deniz anlatılamayacak kadar sakin ve dümdüzdü. Resmen yazın girmeye geldiğimiz denizden eser yoktu diyebilirim. Güzel kış hafta sonlarında yiyeceklerinizi alıp mis kokan deniz eşliğinde piknik bile yapabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Sahilde temiz havayı içimize çekip tam anlamıyla sakinliğin ve huzurun tadını çıkardık. Güzel bir rota olmuştu ama asıl hedefimiz Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı’na ulaşmanın mutluluğu da ayrıydı. Bütün haftanın yorgunluğu, tertemiz havada resmen uçup gitmişti. Bu kadar yol gelip Yaylaköy’de bulunan Yılmaz’ın Yeri’nde kavurma yemeden olmazdı. Kuşadası’ndan Söke’ye giderken Kuşadası körfezi manzarasına sahip Yaylaköy’deki etlerin tadına mutlaka bakın. Kendinizi hem manzaranın güzelliğine hem de yiyeceklere bırakın. Göreceksiniz gittiğiniz yola fazlasıyla değecek…

Yazarın Tüm Yazıları