GeriSeyahat Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları

Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları

Seyahat ederken en büyük ihtiyaç para… En azından temel ihtiyaçlarımız olan yemek, konaklama, ulaşım için bu kaçınılmaz gibi görünse de bunları nasıl en aza indirebiliriz. Peki seyahat ederken nasıl para kazanılır? Dünya turum boyunca bizzat denediğim şeyleri sizler için derledim… İşte gezerken para kazanmanın püf noktaları…

1- Sokak sanatı bubble (baloncuk) yapmak

Bubble aslında ilaç ve iki çubuk kullanarak yapılan dev baloncuklar. Bunu yapmak oldukça kolay ve ilgi çekici bir sokak sanatı... Ben bu işin tam gezgine göre olduğunu düşünüyorum.  Bu durumu sokak şovuna çevirip iyi bir para kazanmıştım, siz de aynı şeyi deneyebilirsiniz.

Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları


2- Etkinlik ve parti fotoğrafçılığı yaparak para kazanmak

Gideceğiniz şehirlerde hangi partiler var ve hangi etkinliler gerçekleşecek Facebook üzerinden bunu çok kolay takip edebilirsiniz. Eğer fotoğraf makinanız var ve buna yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız organizatörlerle iletişime geçip etkinlik fotoğrafçısı olabilirsiniz. Herkes 10 isterken siz 5 isteyin tercih sizden yana olacaktır.

Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları

3- Kostüm fotoğrafçılığı yaparak para kazanmak

Birçok büyük meydanda görebileceğiniz kostüm giymiş insanlar anı fotoğraflayıp insanlardan para istiyorlar. Bunu yapmak oldukça kolay ve eğlenceli bir iş… Yanınızda kostüm taşımak belki biraz külfetli olacaktır ama hacmi küçük birçok kostüm mevcuttur. Eminönü’nde birçok oyuncakçıda bulabileceğiniz kostümler var. Hem eğlenip hem de eğlenirken para kazanmak çok zevkli…




4- Restoran, bar ya da kafelerde günü birlik işler yapmak

Hafta sonları özellikle gece mekânları hep çalışan birilerine ihtiyaç duyar. Bu konuda güçlü bir iletişimle kendinizi doğru ifade etmeniz size birçok kapı açacaktır. Tanımadığınız şehirlerde günü birlik işlerde çalışmak için sormaktan ve gezgin olduğunuzu söylemekten çekinmeyin. En azından o günü kurtarmanız mümkün. Birçok mekân gönüllü çalışacak insanlar arıyor. Günde bir iki saat çalışmanın karşılığında size kalacak yer ve yemek de veriyorlar.

Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları

5- Bileklik, küpe ve kolye yapıp satmak

Yanınızda taşıyacağınız bir yumak iple harikalar yaratabilirsiniz. 1, 2, 3 lira demeden herkese satabilirsiniz. Büyük meydanlar, işlek caddeler, garlar sizin tezgâh açıp bunları sergileyebileceğiniz yerler. Ayrıca yol boyu tanıştığınız insanlara hediye edebilir ya da satabilirsiniz. İz bırakmak, dokunmak yada güzel hatıralar için en sevdiğim objelerdir.




6- Sokak müziği yaparak para kazanmak

Eğer müzik konusunda yetenekliyseniz taşıması kolay olan müzik aletleri mızıka, darbuka ya da gitarla yapacağınız bir saatlik bir sokak gösterisiyle yemek ve yol parasını çıkarmanız mümkün. Bir yanda sırt çancası diğer yanda müzik size gezgin izlenimi vereceğinden normal bir müzisyenden daha çok para kazanmanız kaçınılmaz.

Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları


7- Sosis balon satmak

Eminönü’nde 100 tanesini 8 liraya alabileceğiniz ve hiç yer kaplamayan rengârenk balonlar satın alıp farklı şekillere sokup çocukların ilgisini çekebilirsiniz. Youtube’dan videoları izleyerek hızlı bir şekilde köpek ya da kılıç nasıl yapılır? Öğrenebilirsiniz.

Seyahat ederken para kazanmanın püf noktaları


8- Kartona yazı yazıp oturmak

Bunların hiç birisini yapamadınız diyelim, merak etmeyin hâlâ yapabileceğiniz bir şeyler var. Bir kartona ‘Gezginim ve yemeğe ihtiyacım var’ yazıp insanların sizi görebileceği bir yere oturduğunuzda samimi bir ilişki kurabileceğinize şüpheniz olmasın. Kimisi önünüzdeki şapkaya para bırakıp kimisi elinde yemeklerle ya da meraklı sorularıyla size yanıt vereceklerdir. Özellikle insan kalitesinin yüksek olduğu Norveç ve İsveç gibi ülkeler bunun için nimettir.

 

False