Paris'in en lezzetli 10 tatlı durağı

Paris denilince Eyfel manzarası, Seine Nehri’nde tekne turları ve müzeler, iyi şaraplar, peynirler, rengârenk bereler, bagetler, kruvasanlar ve daha birçok güzel yemek akla geliyor. Peki ya o rengârenk Fransız tatlıları? Paris tam anlamıyla bir tatlı cenneti ve en renklisinden, en kremalısına, en farklısından en klasiğine kadar her zevke göre mutlaka bir tatlı var. İşte size Paris'deki en lezzetli 10 tatlı durağı…

Haberin Devamı

1- Laduree

Macaron'un doğduğu yer olan bu muhteşem patisserie 1862'den beri lezzetinden ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden hizmet vermeye devam ediyor. Birbirinden renkli macaronlar dışında çok lezzetli tatlılar da bulabileceğiniz bu klasikleşmiş mekânda aynı zamanda yemek de yiyebiliyor.

Parisin en lezzetli 10 tatlı durağı

2- Cafe Pouchkine

Adından da anlaşılacağı gibi Cafe Pouchkine Paris'de bir Rus patisserie… Sanat eseri gibi hazırlanmış birbirinden iddialı tatlılar arasında seçim yapmanız çok zor olacak. Cafe Pouchkine sürekli yenilediği tatlı çeşitleriyle insanı kocaman gülümsetiyor.

Parisin en lezzetli 10 tatlı durağı

Haberin Devamı

3- Pierre Herme

Fransa'nın en ünlü tatlı şeflerinden biri olan Pierre Herme'ye bu unvan boşuna verilmemiş. Her sezon birbirinden lezzetli ve görsel tatlılarla Parislileri şaşırtmaya devam ediyor. Pierre Herme tatlılarına hem Paris'in birçok şık restoranlarından hem de kendi patisseriesinden ulaşabiliyorsunuz. Özellikle mevsimsel olarak değişen farklı aromalardaki macaronları kesin denemelisiniz.

4- L'eclaire de Genie

Yine ünlü bir şef olan Christophe Adam'in eklerle yarattığı muhteşem dünya. Her ay yeni çeşitlerin görücüye çıktığı ve sadece ekler değil birbirinden lezzetli dondurmaları ve çikolatalarıyla da Parislileri büyüleyen bu mekânda sizler de muhteşem lezzetlerle mest olabilirsiniz.

Parisin en lezzetli 10 tatlı durağı


5- Sadaharu Aoki

Fransız tatlılarına getirdiği Japon dokunuşlarıyla farklı lezzetler yaratan bir patisserie. Sadaharu Aoki özellikle Matcha (meşakkatli aşamalardan geçtikten sonra elde edilen bir yeşil çay çeşidi) ile yaptığı çılgın denemelerle ortaya muhteşem tatlılar çıkarmış. Çikolataya batırılıp sunulan macaronlar, matchalı kruvasanlar gibi alışılmışın dışındaki lezzetleri burada bulabilirsiniz.

Parisin en lezzetli 10 tatlı durağı

6- Fauchon

Türkiye'de açtığı şubelerle bilinen ama Paris'de çok yaygın olan Fauchon yine en popüler tatlıcılardan biri. Hem birbirinden farklı hediyelik lezzetler alabileceğiniz hem de keyifle yemek ve tatlınızı yiyebileceğiniz bu mekân da Paris'de ziyaret edilmesi gereken tatlı duraklarından biri.

Haberin Devamı

7- Angelina

1903'den beri verdiği hizmetle artık Paris klasiklerinden biri olan Angelina'yı duymayan bilmeyen kalmamıştır. Nostaljik ortamı, lezzetli tatlıları ve artık efsaneleşen sıcak çikolatalarıyla Paris'in vazgeçilmezlerinden biridir Angelina. Gerçek bir Fransız kahvaltısı için de Angelina mutlaka aklınızda bulunsun.

Parisin en lezzetli 10 tatlı durağı

8- Carette

Sadece tatlılarıyla değil aynı zamanda keyifli ambiyansıyla da çay veya kahvenizi mutlu mutlu yudumlayabileceğiniz bir tatlı durağı. Birçok tatlıyı bulabileceğiniz Carette'de macaronlar da çok renkli.

9- Patisserie Michalak

Michalak tatlı dükkânına adım attığınız anda bembeyaz mekânın içindeki rengârenk tatlılar sizi hemen büyüleyecek. Çikolatadan dondurmaya, kaşıklayacağınız kavanoz tatlılarından pastalara kadar geniş bir yelpaze var bu şirin patisseriede.

Haberin Devamı

Parisin en lezzetli 10 tatlı durağı

10- La Cure Gourmande

Paris'in sevimli kurabiyecisi. Renkli ve neşeli teneke kutularıyla ve dükkâna girdiğinizde size ikram ettikleri lezzetli kurabiyeleriyle hemen gönlünüzü fethedecek olan dükkân…

 

Yazarın Tüm Yazıları