GeriSeyahat Nostaljik otobüslerle gezdim sahilinde huzur buldum
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nostaljik otobüslerle gezdim sahilinde huzur buldum

Nostaljik otobüslerle gezdim sahilinde huzur buldum

İstanbul’da yaşayan elektrik öğretmeni Deniz Yavaş (37), gitar, motosiklet ve sporun yanı sıra seyahat etmeye ilgi duyuyor.“En ucuz maliyetle maksimum keyif nasıl yapılır sorusunun cevabını hayat felsefesi edindim” diyor. Bugüne kadar 18 ülkede 40 şehir gezen Yavaş, Sliema için “Avrupa’da tatil yapılacak en huzurlu şehirlerden biri” diyor.

Ne sıklıkla seyahat edersiniz?

- Öğretmen olduğum için her istediğimde seyahate çıkamıyorum. Zaman bulunca ekonomik seyahatler planlıyorum. Yeni yerler keşfetmek, yaşamdan zevk almamı sağlıyor. Her yaz eşim, 10 yaşındaki oğlum ve 8 yaşındaki kızımla Çanakkale üzerinden Akdeniz’e kadar tüm sahil şeridini takip edip, 40 günlük programsız bir seyahat yapıyoruz. Her durakta iki geceden fazla kalmıyoruz. Sömestr ve bayram tatillerinde yeşil pasaporta vizesiz, ucuz uçuş bulunan ülkelere seyahat ederim.

Hangi ülkeleri gördünüz?

- Litvanya, İtalya, İspanya, Andorra, Ukrayna, İsviçre, Almanya, Fransa, Macaristan, Hollanda, Estonya, Letonya, Finlandiya, Yunanistan, Ürdün, Suriye, Lübnan, KKTC’de 40’a yakın şehir gördüm.

 

TAVŞAN ETİ REVAÇTA

 

Sliema’ya ne zaman gittiniz, ne kadar kaldınız?

- Sliema, Malta’nın kuzeydoğusunda, 15 bin nüfuslu küçük bir sahil kenti. Geçen yıl ailece gittik, bir hafta kaldık.

Şehrin hangi özelliklerini sevdiniz?

- Kentin kafeleri, restoranlarıyla ünlü. 3 kilometrelik sahil şeridinde gece, gündüz manzara eşliğinde yürüyüş yapılabiliyor. Çocuklu aileler için çok güzel oyun parkları mevcut. Sahil kayalık. Serinlemek için otellerin havuzları tercih ediliyor. Kayalardan günbatımı görülmeye değer. Nostaljik otobüslerle keşif gezisi, Gozo Adası’na tekne turu yapılabilir. Sahilde oturup, kitap okumak bile çok güzel.

Konaklama seçenekleri nasıl?

- Şehirde her türlü bütçeye uygun otel var. Biz iki yıldızlı otelde kaldık, temiz ve düzenliydi. Üstelik fiyatı da çok uygundu.

Gece hayatını anlatır mısınız?

- Sliema’ya yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta Paceville bölgesinde sabahın ilk ışıklarına kadar dans edip eğlenebileceğiniz bar ve gece kulüpleri bulunuyor. Çok sayıda casino var.

Yemeklerden bahseder misiniz?

- Malta’nın geleneksel mutfağının büyük kısmını balık ve sebze oluşturuyor. Tavşan etiyle yapılan yemekleri her yerde bulabilirsiniz. Çorba da çok ikram ediliyor. Kinnie adında erik hoşafına benzer alkolsüz yerel içeceklerinden tadabilirsiniz.

Gitmek isteyenlere neler önerirsiniz?

- Adada kalacağınız süreye göre sınırsız toplu taşıma kartı alıp nostaljik otobüslerle her yeri ucuza, rahatça gezebilirsiniz. Trafik akışı soldan, karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmak lazım. Toplu taşıma araçlarının şoförleri araçları çok hızlı kullanıyor. İnmek için çamaşır ipi görünümündeki ipi çekip bırakmalısınız. İtalyan Hava Yolları’nın Roma aktarmalı ekonomik biletlerini alırsanız, dönüşte 5 saatlik Roma gezisi yapabilirsiniz.

Gitmek için en uygun mevsim?

- Bahar en uygun dönem. Sakin, güneşli, doğası güzel, sezon başında fiyatlar ucuz. Avrupa’da en huzurlu tatil yapacağınız yerlerinden birisi Malta.

 

En sevdiği beş şehir: Tallinn, Bern, Kaunas, Venedik, Beyrut

/images/100/0x0/55ea760cf018fbb8f8817725
Seyahate hangi ulaşım aracıyla gider? Uçak, otobüs

Seyahatte ne yer ne içer? Yerel, ilginç tatlar

Seyahatte nerede kalır? Merkezi otel, apart, hostel

Kiminle seyahat eder? Ailesi, arkadaşlarıyla

Seyahatten ne alır? Küçük, ucuz hediyelikler

Seyahatte ne okur? Rehber kitaplar

Seyahat çantasının vazgeçilmezleri neler? Fotoğraf makinesi, mp3 çalar, güneş gözlüğü, harita.

False