GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Kazdağları’nda lezzet  keşfine çıkın

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Zeytinbağı Otel, Kazdağları’nın eteğinde. 12 ay açık. 8 taş odası bulunuyor. Otelin şefi Erhan Şeker, “Kaz Dağları’ndan Bir Lezzet Öyküsü” adlı yemek kitabının yazarı. Hafta sonları otelde yemek kursları veriliyor. Cuma akşam yemeği öncesi otele girişle başlayan program, cumartesi sabahı, yöresel peynirler, evde yapılmış sıcak ekmekler, karaduttan, turunça organik reçeller, soğanlı, otlu pideler, köy yumurtaları ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıdan sonra pazar alışverişiyle sürecek. Öğleden sonra dört saatlik kurs boyunca, şevketi bostan, yabani kuşkonmaz, ekşi kulak, gelincik otları, enginar ve kuzu göbeği mantarı gibi bölgeye ait sebzeler, çilek, tahin, hardal ve peynir soslarıyla buluşarak, deniz ürünleri, bakliyatlar ile birleşerek sağlıklı, lezzetli yemeklere dönüşüp, akşam yemeğinde paylaşılacak. Pazar kahvaltısı ile program sona erecek. 30-31 Mart tarihlerindeki, iki gecelik bu programın fiyatı kurs dahil iki kişilik odada kişi başı 300 TL. Ayrıca 1-8 Nisan tarihleri arasında, Paskalya tatili nedeniyle, minimum üç gün konaklayan ailelerle gelen 10 yaş altı bir çocuktan ücret alınmayacak. Üç kişilik ailenin, üç gece için yarım pansiyon konaklamasının kampanya fiyatı toplam 600 TL olacak. (www.zeytinbagi.com)

199 Euro’ya vizesiz Moskova

Mika Tur Moskova’ya her hafta iki gece üç günlük vizesiz tur düzenliyor. En yakın turun tarihi 16-18 Mart. Fiyatlar 199 Euro’dan başlıyor. (www.mikatur.com)

Safranbolu’ya müzikli mayıs gezisi

Fest Travel mayısın son haftasında baharı yaşayan Safranbolu’da müzikle yerel kültürü buluşturan özel bir tur gerçekleştirecek. 31 Mayıs’ta başlayacak sanat tarihçisi Çiçek Akçıl liderliğindeki dört günlük gezide bölgenin doğası, kültürü, tarihi, mimarisi tanıtılacak. Katılımcılar ayrıca kemancı Cihat Aşkın, çellist Rahşan Apay’ın icralarını, Amerikan Besteciler Birliği üyesi Armağan Durdağ’ın eserlerini dinleyecek. Tur ücreti her şey dahil 1850 TL. (www.festtravel.com)

Trekking ve jeep safari turu

Geziciyak 17 Mart’ta Samanlı Dağları’nda iki günlük yürüyüş ve ciple safari turu düzenliyor. Yuvacık, Kazandere mevkii, Aytepe, Beşkayalar Kanyonu gezilecek yerler arasında. Turun fiyatı 195 TL. (www.geziciyak.com)

2 gün ve üzeri konaklamalarda yüzde 20 indirim

Xanadu Snow White, Erzurum’a bağlı Palandöken’in 5 yıldızlı 181 odalı, yılın 12 ayı hizmet veren yeni oteli. Kış mevsiminde kar ve kayak tutkunlarına hitap eden otelde 15 Nisan’a kadar kayak yapabiliyorsunuz. Toplam 4 bin 500 metrelik pist uzunluğuna sahip doğal kayak pistlerinin yanı sıra 1600 metrelik suni karlandırma pisti bulunuyor. Yeni kayak yapmaya başlayanlara eğitim veren 7 milli kayak hocası var. Çocuklar için Kid’s Snow Park bulunuyor. Özel eğitmenler eşliğinde gün boyu kayak öğrenebiliyorlar. Otelde hava koşulları müsait olduğu taktirde saat 22.00’ye kadar gece kayağı da yapılabiliyor. Otelin bünyesinde Kayak Ayar ve Bakım Ünitesi de var. Kayak ekip ve malzemelerinize dönük bakım yaptırabiliyorsunuz. Kayağın yanı sıra sauna, Türk hamamı ve masajdan hoşlanıyorsanız 2 bin 500 metrekarelik SPA merkezi Shang-Du’dan faydalanabilirsiniz. Avrupa’dan Asya’ya masaj mönüleri ve salonları bulunuyor. Ayrıca oyun salonları, sports bar, fitness salonu, Lady’s Club, pilates ve özel yataklı Thai masaj odaları da uzman ekibiyle hizmet veriyor. Otelde kayak odası, bar, cafe, disko ve butik bulabilirsiniz. Açık büfe alakart restoran üç öğün Türk ve dünya mutfağından seçenekleri sunuyor. Tam pansiyon hizmet veren otelde iki kişi standart odada konaklamanın fiyatı hafta içi 398, hafta sonu 498 TL. 2 gün ve üzeri konaklamalarda yüzde 20 indirim yapılıyor. (www.xanaduhotels.com.tr)

1753 Euro’ya Sri Lanka turu

Emirates Holidays, Sri Lanka’ya 6 gece 7 gün süren kişiye özel tur düzenliyor. Tarihi şehir Kandy, çay tarlalarıyla tanınan Nuwara Eliya’da çay fabrikası, Yala’daki vahşi hayat mabedi National Park, Peradeniya’nın botanik bahçeleri, Tooth of Lord Buddha Tapınağı, Beruwela/Bentota plajı, Colombo, mücevher, batik fabrikaları ile el sanatları merkezleri gezilecek yerler arasında. Bu tur kişiye özel olduğu için tarihini siz belirliyorsunuz. Fiyatlar 1753 Euro’dan başlıyor. Kampanya önümüzdeki aya kadar sürüyor. (0212 334 29 25)

Güney Afrika’ya gidin

Setur 20-27 Nisan tarihlerinde Güney Afrika’ya tur düzenliyor. 3 gün Cape Town, 2 gün Sun City’de geçecek turun fiyatı 1897 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)

False