GeriSeyahat Küçük boncuklu koyu nerede, nereye bağlı? Küçük boncuklu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Küçük boncuklu koyu nerede, nereye bağlı? Küçük boncuklu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Küçük boncuklu koyu nerede, nereye bağlı? Küçük boncuklu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil için Fethiye’yi tercih eden kişilerin pek çoğu Küçük Boncuklu Koyunu merak etmektedir. Ülkemizin el değmemiş değerli yerlerinden birisi olan Küçük Boncuklu Koyu mutlaka görülmesi gerekenler listesinin başında yer almaktadır. Peki Küçük Boncuklu koyu nerede? Nereye bağlı? Küçük Boncuklu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Küçük Boncuklu Koyu ulaşım ve genel bilgilerini detayları ile derledik.

Ülkemizin doğal güzelliklerinden birisi olan Küçük Boncuklu Koyu yıl içerisinde pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bu sebeple son zamanlarda Küçük Boncuklu Koyu hakkında bilgiler sıklıkla araştırılmaktadır.

 Küçük Boncuklu Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Küçük Boncuklu Koyu masmavi denizin ve sarıçam ağaçlarının buluştuğu bir noktada yer almaktadır. Oldukça sakin bir koy olup yelkenli teknelerinde uğrak yerlerinden birisidir. Küçük Boncuklu Koyu özellikle sakin olması sebebiyle kafa dinlemek isteyen kişiler için ideal yerlerden birisi olmaktadır.

 Küçük Boncuklu Koyu denizi cam gibi berrak bir deniz olup hemen derinleşmez. Bu nedenle çocuklu aileler için uygun bir yer olmaktadır. Denizin bazı yerleri kumsal olsa da çoğu yerde çakıl taşlarının olduğu söylenebilir.

 Küçük Boncuklu Koyu Nerede?

 Küçük Boncuklu Koyu sakinliği ile bilinen bir koy olup yaz aylarında pek çok tatilcinin uğrak noktalarından birisi olmaktadır. Bu sebeple nerede olduğu da birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Küçük Boncuklu Koyu ülkemizde Muğla iline bağlı Fethiye'de yer almaktadır. Fethiye'nin batısında konumlanmış olan Küçük Boncuklu Koyu Keçiler Mahallesinde bulunmaktadır.

 Küçük Boncuklu Koyu Ücretli mi?

 Küçük Boncuklu Koyu girişinde vatandaşlar hiçbir ücret ödememektedir. Havlu ve şemsiyeleri ile vatandaşlar buraya giriş yapabilmektedir. Fakat araçları ile gelen kişilerin otopark ücreti ödemeleri gerekmektedir. Otopark ücreti 10 TL olup tesislerden alınan diğer hizmetlerden de belirli bir ücret ödenmektedir. Tesis içerisinde ücretsiz olan hizmetler duş, WC ve soyunma kabinleri olmaktadır. Bunlarla birlikte vatandaşlar çardak veya şemsiye şezlong da işletmelerden kiralamaktadır.

 Küçük Boncuklu Koyuna Nasıl Gidilir?

 Küçük Boncuklu Koyu Fethiye merkeze 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel araçları ile gelecek vatandaşlar karagözler, tersane, letonya yolunu izleyerek 10 dakika içerisinde Küçük Boncuklu Koyuna ulaşım sağlayabilirler. Bununla birlikte özel aracı olmayan kişiler ise merkezden kalkan dolmuşlar veya limandan kalkan tekne turları ile Küçük Boncuklu Koyuna kolaylıkla ulaşım sağlayabilmektedir.

 Küçük Boncuklu Koyunda Neler Yapılır?

 Küçük Boncuklu Koyu yeşilin büyüleyici güzelliklerine sahip bir koy olup denizin tadını çıkarmak isteyenler için ideal yerlerden birisidir. Bunun yanı sıra sessiz ve sakinliği nedeniyle huzurlu bir gün geçirebilmek de mümkündür. Koy içerisinde hizmet alınacak belirli işletmeler de bulunmaktadır.

 Küçük Boncuklu Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Boncuklu koyu sahilin iç kısımlarına doğru çam ağaçların altında kamp yapmak mümkündür. Bu alanlara kamp yapmak isteyenler kendi çadırlarını kurabilme imkanına sahiptir.

 

False