GeriSeyahat İspanya yanacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya yanacak

İspanya yanacak

İspanyolların çılgın eğlenceleri bitmez. Boğa önündeki koşudan, yüzlerce kişinin katıldığı domates savaşlarına aklınıza ne gelirse...

Yaptıkları bir şey daha var: yakmak. Her yıl 15-19 Mart arasında Valencia’da kutlanan Las Fallas’ta sokaklara dev maketler yerleştiriliyor. Ninot adı verilen dev ahşap maketler 19 Mart akşamı ateşe veriliyor. Ortaçağda başladığı düşünülen ve marangozların azizi San Jose’nin anısına kutlanan Las Fallas’taki ninot’lar genellikle siyasal ve sosyal mesajlar içeriyor. Son bir yılda dünya ve İspanya gündemine damga vuran olay ve kişilere gönderme yapan ortalama 30 metrelik ninot’ların maliyeti ortalama 1 milyon Euro’yu buluyor.
(www.valencia-cityguide.com)

Resmin öncülerinin izinde
Antonina Turizm’in 13 Mart’ta düzenleyeceği ‘Türk Resminin Öncüleri’ adlı sanat turu, İstanbul Modern’den başlıyor. Ardından Pera Palas İlk İstanbul Salonu, Rejans, Narmanlı Han, Pera Müzesi, Burhan Doğançay Müzesi gibi yerler gezilerek devam edecek. Amaç, Türk resminin öncülerini hem sanat eserleriyle hem de isimlerine mâl olmuş binalarla anlatmak. 13 Mart saat 8.30’da Taksim AKM önünde buluşuluyor. (www.antoninaturizm.com)

Şimdiden yerinizi ayırtın
Venedik’in en önemli opera evlerinden ‘Teatro La Fenice’de Puccini’nin efsanevi opera eserlerinden ‘La Bohème’, ‘Tosca’ ve ‘Madame Butterfly’ı dinlemek isterseniz Fest Travel’ın gezisi tam size göre. Bunların dışında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yüzen şehrin tarihi güzelliklerini sanatla iç içe yaşama deneyimi, profesyonel rehber eşliğinde sunulacak. Konserlereyse klasik müzik danışmanı eşliğinde gidilecek. 23 Mayıs’ta başlayacak üç günlük turun fiyatı, konserler dahil 2300 Euro. (www.festtravel.com)

False