GeriSeyahat İspanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İspanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İspanya öğrenci vizesi almak isteyen öğrencilerin seyahat tarihinden 30 gün öncesinde başvuruları başlatmış olmaları önerilmektedir. İspanya öğrenci vizesi normal koşullarda 7-10 iş günü içinde çıkmaktadır. Aksilik olma ihtimali göz önünde bulundurularak 1 ay önce işlemlerin başlatılması önemlidir. İspanya öğrenci vizesinin nasıl alındığı, vizenin kaç günde çıktığı ve başvurunun nasıl yapıldığı hakkında tüm detayları derledik.

İspanya öğrenci vizesi almak isteyenlerin evrakları tamamlaması ve randevu alarak konsolosluk yetkililerine iletmeleri gerekir. Vize normal şartlarda en geç 10 iş gününde çıkar fakat bu sürenin uzaması ya da kısalması da mümkündür. 

 İspanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınabilir? 

 İspanya öğrenci vizesi almak için acenteler ile ya da İspanya konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. Randevu almanız ve gerekli evrakları da bu süreye kadar temin etmeniz gerekir. Seyahat tarihiniz gelmeden 1 ay öncesinde başvuru yapmanız herhangi bir aksaklık olması düşünülerek yapılmalıdır. İspanya öğrenci vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir: 

Pasaport (Seyahat bitimi sonrası 1 sene daha geçerliliği olması gerekir.) 

Yeni ve var olan eski pasaportun aslı ile fotokopisi 

Belirlenmiş olan başvuru formu (Hem İngilizce hem de İspanyolca bir şekilde hazırlanmalıdır. Belgenin doldurulduktan sonra imzalanmış olması da önemlidir.) 

2 tane biyometrik fotoğraf 

Toplam 180 günden daha çok kalması gereken kişilerin sağlık heyeti raporu ve raporun fotokopisi. (İngilizce ya da İspanyolca çeviri ile beraber noter onaylı olması gerekir.) 

180 günden daha uzun süre kalacak olanların Adli Sicil kaydı ile birer fotokopisi olması gerekir. 

Nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah ve sağlık sigortası 

Uçak ve otel rezervasyonunun belirtildiği belgeler 

Eğer öğrenci 18 yaşından küçükse ebeveynleri tarafından imzalanmış olan noterden onaylı muvafakat name 

 İspanya Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 Normal koşullarda ispanya öğrenci vizesi 7 ile ortalama 10 iş günü içinde çıkar. Evrakların tam ve eksiksiz olması bu sürecin uzamaması için önemlidir. Eğer kişilerin bilgilerinde ya da evraklarında bir eksiklik olursa yetkililer bu belgenin değiştirilmesi isteyebilir. Bu durum da vizenin çıkma sürecini uzatabilir. Bu nedenle gitme tarihinden 30 gün öncesine kadar başvurunun başlatılmış olması herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına önemlidir. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 İspanya öğrenci vizesi İspanya konsolosluklarına başvuru yapmak gerekir. Seyahat zamanından en az 30 gün öncesine kadar başvuru sürecinin başlatılması gerekir. Başvuru sürecine dair gecikmelerden ya da ret yanıtından yetkililerin sorumlu tutulması mümkün değildir. Bu nedenle evrakların doğru ve eksiksiz olması önemlidir. Başvuru sırasında harç ücretinin de yatırılmış olması gerekir.

  Başvuru için danışmanlık firmalarından yardım alabilir ve sürecin daha doğru ve sorunsuz ilerlemesini sağlayabilirsiniz. İspanya konsolosluğu eğer başvuru esnasında gerekli görürse belgelerin İspanyolca diline çevrilmiş hallerini de talep edebilir. İspanya konsolosluğu tarafından gerekli görülmesi halinde öğrencilere mülakat da yapılabilir. 

False