GeriSeyahat Fırsatlar Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar Fikirler

Fırsatlar Fikirler

Ot yemekleri kursuna katılın

Edremit Körfezi’ne bu yıl bahar erken geldi. Kaz Dağları’ndki badem ve erik ağaçları çiçeklendi. Bu kış sürekli yağmur yağdığı için dağda, çayırlarda ilkbahar otları çıktı. Aralarında akkızlar, turp otları, hindibalar, gelincikler, arapsaçları, tavşan otları, ısırganlar var. Bunu fırsat bilen Zeytinbağı Otel, 8 Mart’ta iki gece konaklamalı ot yemekleri kursu düzenledi. Erhan Şeker konuklarıyla dağda ot toplayacak, sonra birlikte mutfağa girecek. Ot yemeği hazırlamanın püf noktalarını öğretecek. İki kişi, iki akşam yarım pansiyon konaklama ve kurs ücreti dahil toplam 680 TL. (www.zeytinbagi.com)

Kışı ateşle uğurlayacaklar

Japonya’nın en ünlü Budist tapınağı, Nara kentindeki Tdaiji (Büyük Doğu Tapınağı) her yıl mart ayında sıradışı bir dini ritüele sahne oluyor. Ay takvimine göre, ikinci ayın başlangıcına denk gelen günlerde bir hafta boyunca her akşam rahipler boyu 7-8 metreyi, ağırlığı 40 kiloyu bulan dev meşalelerle gösteri yapıyor. İzleyicilere esenlikler diliyor. Tapınak dünyanın en büyük ahşap binası. Gerçekte 1692’de inşa edilen ve tahrip olan orijinal binanın yüzde 30’u büyüklüğünde. Bu yıl 1-14 Mart arasında kutlanacak olan Shunie ritüeli tam 1250 yıllık bir gelenek. Japonya’nın en eski Budist ritüeli. Törenler her akşam 19.00’da başlıyor. Gecenin özelliğine göre 20-45 dakika sürüyor. 14 Mart’taki kapanış ritüeli ise sadece 5 dakika. Bu sürede havai fişeklerle tapınak çevresi bayram yerine dönüşüyor. Budist geleneklerini tanımak için iyi bir fırsat... (www.japan-guide.com)

Kaçkarlar’da kış sonu

Tamzara Tur, kışın son günlerini yaşayan Doğu Karadeniz’in bu dönemini tanıtmak için düzenlediği dört günlük paket turlara 7 Mart’ta başlıyor. Katılımcılar Trabzon’da buluşacak. Önce kentin tarihi mekanları, Sümela Manastırı gezilecek. Daha sonra Rize’nin Ayder Yaylası’na, Çat Vadisi’nde Zilkale, Palovit Şelalelerine uğranacak. Üçüncü gün kahvaltı sonrasında Avusor Yaylası’na çıkıp, Büyükgöl’e yürünecek. Son gün Çağlayan Konakları, Sarp Sınır Kapısı, Borçka Karagöl görülecek. Kahvaltı, akşam yemeği, konaklama, müze giriş ücretleri, sigorta dahil 545 TL. (www.tamzaratur.com)

Arjantin’den Şili’ye 11 gün

Koptur 15 Mart’ta Güney Amerika’ya 11 günlük keşif turu düzenliyor. Yaz mevsimini yaşayan Arjantin ve Şili’de gezi boyunca başkentlere uğranacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ulusal parklar ziyaret edilecek. Patagonya’da üç gecelik gemi yolculuğuna çıkılacak. Konaklama dört yıldızlı otellerde yapılacak. Tur fiyatı 7585 dolardan başlıyor. (www.dunyanınrenkleri.com)

Dokuz günde Küba

Fest Travel, 8 Mart’ta Küba’ya dokuz günlük kültür gezisi düzenliyor. Cienfuegos tarihi merkezi, Şeker Kamışı Vadisi, Trinidad, Camagüey tarihi merkezi, Santiago’da San Pedro de la Roca Kalesi, Havana Eski Kenti, Moncada Kışlası gezilecek yerler arasında.
Fiyatı 2800 Euro. (www.festtravel.com)

Nehir kıyısındaki tarihi konak

Bosnalı Hotel Adana’da, Seyhan Nehri kıyısında, tarihi Tepebağ semtinde 12 odasıyla hizmet veriyor. Mekanda konaklama ücretleri tarihlere göre değişiyor. İki kişi oda kahvaltı gecelik konaklamanın fiyatı ortalama 160 TL. (www.hotelbosnali.com)

599 Euro’ya Londra

Pronto Tur, 20 Haziran’da 4 günlük Londra turu düzenliyor. Big Ben, Thames Nehri, Picadilly Meydanı, Leicester Square, Amiral Nelson Anıtı, Trafalgar Meydanı, Milli Müze, Madame Tussaud Müzesi, Windsor Kalesi gezilecek yerler arasında. Fiyatı 599 Euro’dan başlıyor. (www.prontotour.com)

23 Nisan’da Lizbon

Vip Turizm, 20 Nisan’da 4 günlük Lizbon turu düzenliyor. Jeronimos Manastırı, Vasco de Gama, Belem Kulesi, Portekiz Denizcileri Anıtları, Libardede Meydanı gezilecek yerler arasında. Fiyatı 597 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)
 
399 Euro’ya Prag

Ets Tur, 20 Nisan’da 4 günlük Prag turu düzenliyor. Hradchany Kalesi, St. Vitus Katedrali, VI. Charles Köprüsü, Eski Belediye Binası, Ulusal Tiyatro, Kafka Evi, Vltava Nehri, Karlovy Vary, Terezin ve Dresden gezilecek yerler arasında. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)
 
Beyrut’u keşfedin

Setur, 20 Nisan’da 4 günlük Beyrut turu düzenledi. Yeşil Hat, Mecidiye ve Ömer camileri, Rum Ortodoks Aziz Yorgo kilisesi, Maruni Katolik Aziz Yorgo kilisesi, Solider gezilecek yerler arasında. Fiyatı 747 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)
 
Mallorca turu

Anı Tur, 28 Mart’ta 5 gün Mallorca turu düzenliyor. Drach-Manacor, Escalderes Çiftliği, Manacor Kasabası, Porto, Cristo, Valdemossa, La Cartuja Manastırı, Son Marroing Bahçesi, Deia Köyü, Soller Vadisi gezilecek yerler arasında. Fiyatı 299 Euro’dan başlıyor. (www.anitur.com.tr)

False