GeriSeyahat Belarus Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Belarus'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Belarus Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Belarus'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Belarus Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Belarus'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Belarus vize istiyor mu istemiyor mu merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Özellikle Belarus'a gitmek isteyen kişiler tarafından da sık sık araştırılan konular arasında Belarus'un vize isteyip istemediği vardır. Bu bakımdan Belarus vize istiyor mu istemiyor mu öğrenebilir ve buna göre gitmek istediğinizde prosedürlere uygun davranma imkanına sahip olabilirsiniz. Belarus vize istiyor mu? Türkiye'den Belarus'a seyahat için vize almak gerekiyor mu merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Belarus 1 Haziran 2014 senesinden itibaren Türkiye'ye olan vize zorunluluğunu kaldırmıştır. Bir takım hususlara dikkat edilmesi kaydı ile Türkiye'den Belarus'a vizesiz bir şekilde seyahat etmek mümkündür.

Belarus Vize İstiyor mu?

Belarus vize isteyip istemediği merak edilerek sık sık araştırılan konulardan biridir. Türkiye'den Belarus'a gitmek isteyen kişilerden 1 Haziran 2014 senesinde itibaren vize istenmemektedir. Diplomatik ya da hizmet amaçlı Belarus'a gitmek isteyen kişilerin seyahatleri 90 günü aşmamak kaydı ile vizesiz olmaktadır. Belarusta 10 günden fazla ikamet edecek olan Türkiye vatandaşlarından bir ikamet belgesi istenmektedir. Bu süre de kişilerin Belarus'a girmelerinden itibaren on gün içerisinde yaptırılması gerekir.

Türkiye'den Belarus'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Belarus'a seyahat edecek olan kişiler vize istenip istenmediği merak ederek sık sık internetten araştırmaktadır. Özellikle seyahat için gerekli olan evrakların içerisinde vize olup olmadığı seyahat edecek olan kişiler tarafından sık sık internet üzerinden araştırılan bir konudur. Belarus, Türkiye vatandaşlarından 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren vize istememektedir. Bu durumun bazı özel şartları bulunduğundan seyahat edecek kişilerin Belarus'un istediği ve koyduğu şartları dikkatli bir şekilde okumaları gerekir. Belarus 90 günden kısa süre için seyahat edecek olan kişilerden vize istemez.

False