GeriSeyahat Azerbeycan’ın en yüksek köyü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Azerbeycan’ın en yüksek köyü

Azerbeycan’ın en yüksek köyü

Azerbeycan'ın en yüksek köyü olan Khinalig, aynı zamanda dünyanın da en yüksek yerlerinden. Khinalig Kafkaslarda 2350 metrenin üzerinde yer alıyor. Köyü 500 yıllık tarihe sahip. İşte size Azerbeycan’ en yüksek köyü Khinalig…

 Khinalig, dünyanın en yüksek yerlerinden. Köy deniz seviyesinden 2350 metre yükseklikte yer alıyor.  Ülkenin en yüksekteki bu köyünde, yerel halka Kettid deniliyor.

Azerbeycan’ın en yüksek köyü

Geleneksel yaşam biçimlerini koruyan Kettidler’in en dikkat çekici özellikleri, uzun ömürlüler meskeni olması ve evlerini yaparken birini diğerinin üzerine inşa etmeleri. Böylece alttaki binanın çatısı diğeri için balkon oluyor.



Yerel halk, her akşam gün batımlarını bu balkonlarda izleyerek evlerine giriyor. Kettidler yıl içinden köye ziyarete gelen turistlere ev kiralıyorlar.

Â

Azerbeycan’ın en yüksek köyü

Köy Büyük Kafkas Bölgesi’nden Şahdağ’ın çevrelediği dağlarda bulunan ve ana Kafkasya ile Aşağı Aralığı arasındaki yamaçlarda ve Guba’nın 57 kilometre güneybatısında bulunuyor. Köyün çevresinde birçok yaylar, pınarlar ve mağaralar var.

FotoÄŸraf: BBC

 

Uçurumun kenarında nefes kesen yolculuk



False