GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Yolcu

geldim işte

yolların tozu üstümde

kayıp gölgemle bir hiçim

bakmayın çelimsiz kanatlarıma

gökçe bulutun yanında

denizler aşan kırlangıcım

izimi sürseniz

yokluğa varırsınız

nereden geldiğim meçhul

nereye giderim bilinmez

kendimi arıyorum

dünyanın eğri yolunda

ne kábe’yim

ne kutup

benden yön bulunmaz

bilirim

şairlere düşer hep

tek sütun ölmek

ben de öyle sessiz

çeker giderim

Hüseyin Yurttaş

SEYAHATTE NE OKUYALIM

GANİMÜJDE, BU KİTABI ÖNERİYOR

Ayça Atikoğlu

Cumhurbaşkanı Eşleri

İnkılap Kitabevi


Yazar Gani Müjde, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurtiçinde Bodrum’u hem kalabalık hem tenha buluyor. Göcek’in doğasının muhteşem ve denizcilere uygun olduğunu söylüyor. Kaş’ı bozulmayan doğa yapısı için tercih ediyor. İlk bulduğu fırsatta Van Gölü ve Artvin’i görmek istiyor. Yurtdışında Barcelona’yı İstanbul’dan sonra yaşayabileceği sanatla iç içe bir yer olarak tanımlıyor. Singapur’u egzotik ve modern buluyor. New York’u dünyanın başkenti olarak görüyor. Güney Afrika’ya seyahat etmek istiyor. Gani Müjde, Avare okuyucularına Ayça Atikoğlu’nun "Cumhurbaşkanı Eşleri" adlı kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

ÇAĞATAYŞAHİN, BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Deep Forest

Essence Of The Forest

Sony Müzik


Televizyoncu Çağatay Şahin, yurtiçinde pek çok yeri görme fırsatı bulmuş. Ağva’yı huzur için tercih ediyor. Bodrum, Antalya ve Çeşme’ye eğlenmek için gidiyor. Safranbolu’daki kanyonları çok beğendiğini söylüyor. Yurtdışında dünyayla ilişkisini kesmek için Bali Adası’nı seçiyor. Tayland’ı otantik ve hediyelik eşyalar için çok uygun bir yer olarak tanımlıyor. Floransa ve Venedik’in tarihi yapılarından etkileniyor. İlk bulduğu fırsatta Peru, Küba ve Nepal’i görmek istiyor. Çağatay Şahin, Avare okuyucularına Deep Forest’in "Essence Of The Forest" adlı albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Paris Alışveriş ve Gezi Rehberi

Susan Swire Winkler, Caroline Lesieur

Pegasus Yayınları


Paris Alışveriş ve Gezi Rehberi, Paris’i iyi bilen iki kadın yazarın tamamen Fransız bakış açısıyla oluşturdukları hoş bir kitap. Paris’e gitmeye karar veren bir turistin ihtiyaç duyacağı her konuda bilgi var. Okurken sadece alışveriş yapmıyor, alışverişin ince detaylarını öğrenip, şehrin tüm tarihi yerlerini de geziyorsunuz. Önünüze hazır olarak sunulmuş birbirinden güzel oteller arasından seçim yapabiliyorsunuz. Kitap Paris’i bölgelere ayırarak alışveriş merkezleri ve tarihi yerlerin tüm detaylarını anlatıyor. Sizi marka mağazalarından bütçenize uygun hesaplı alışveriş mekanlarına kadar keyifli bir tura çıkarıyor.
False