GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

Avare
Doğan Hızlan seçti

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ankaralı Gezginler Kulübü’nün kurucularından Timur Özkan, üçüncü gezi kitabı “4 Kıtadan”da Güney Amerika, Afrika, Asya, Avrupa’daki yolculuklarını anlatıyor. Kitapta Özkan’ın yurtiçindeki gezilerde aldığı notlara da yer veriliyor. Özkan bu kitaptaki yazılarında Adriyatik ülkelerindeki Türk izlerinin peşinden gidiyor, Trans Sibirya ekspresiyle Asya’nın kuzeyinden güneyine binlerce kilometre geçiyor, Moğolistan’ın bozkırlarındaki Orhun Yazıtları’na uğruyor.

SEVGİLERDE
Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.
Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.
Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.
Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vakit olmadı.
BEHÇET NECATİGİL

SEYAHATTE NE OKUYALIM

FATİH KARACA (MABEL MATİZ)

BU KİTABI ÖNERİYOR

Geçen haftalarda ilk albümünü yayımlayan Fatih Karaca, namı diğer Mabel Matiz, İstanbul’da yaşıyor. Her fırsatta doğduğu, çok özlediği Mersin’e gidiyor. Tatil için en sevdiği yer Bozcaada. Adada zamanın akışını unutma duygusu ona cazip geliyor. Mardin’i çok seviyor, çevresinden methini çok duyduğu Amasra’yı merak ediyor ve ilk fırsatta gitmek istiyor. Yurtdışında görmesi gereken ülkeler listesinin en başında İspanya yer alıyor. Nedeni flamenko merakı. Yunanistan’ın müziğini ve genel anlamda kültürünü kendisine yakın buluyor. İngiltere’de sık sık Londra’ya gidiyor; kentin onda uyandırdığı çağrışımlar yabancılık, çeşitlilik, canlı sokaklar, bulutlar ve melankoli. Fatih Karaca, Avare okurlarına Aziz Nesin’in Tatlı Betüş kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ADNAN SERBEST BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR


Tasarımcı Adnan Serbest, yurtiçinde seyahat için Ege ve Akdeniz kıyılarını tercih ediyor. Bodrum’a her yıl dostlarını görmek için gidiyor. Halkın arasına karışıp gelişmemiş, keşfedilmemiş yerleri keşfetmeyi seviyor. Çantası her zaman hazır. Sadece özel bir yemeği yemek için bile otomobiline atlayıp günübirlik Karadeniz gezisi yapan biri o. Adıyaman ve civar şehirleri gezse de Nemrut Dağı’na henüz çıkma fırsatı bulamadığı için üzgün. Yurtdışında fırsat buldukça Londra’nın Portobello’daki pazar günleri kurulan sokak pazarına ve Paris’teki Clingan Court’a gidiyor. Bu özel yerlere gitmesinin sebebi ahşap, mermer ve demir işleme aletlerini toplaması. Orta Afrika’yı ve özellikle Kenya ve Gana’yı merak eden Serbest, Avare okuyucularına Lizz Wright’ın Fellowship albümünü öneriyor.



False