ŞAMPİYONU SALONDAN ÇEKTİLER

Güncelleme Tarihi:

ŞAMPİYONU SALONDAN ÇEKTİLER
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 15:46

Milli Piyango yönetimi, bayan hentbol takımının faaliyetlerine son verdi.

Haberin Devamı

Dört yıl üst üste şampiyon olan, geride kalan sezon ligi ve kupayı finalde kaybeden ekibin dağıtılması, federasyon yönetimini de şaşırttı.

Erkek hentbol ile erkek voleybol ve erkek basketbol branşlarında mücadeleye devam edilecek.

Türk hentbolunun son dönemine damga vuran ve 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşayıp önemli bir başarıya imza atan Maliye Milli Piyango bayan hentbol takımı kapandı. Başkent ekibinin yönetimi, bu sezon Lig ve Türkiye Kupası finaline yükselen ekibin faaliyetlerine son verdi. Kulüp, erkekler hentbol ile erkekler basketbol ve voleybol branşlarında mücadeleye devam edecek.
Hürriyet Ankara’da 10 Haziran’da yayınlanan ve ‘Piyango karar aşamasında’ başlığı ile verilen haberde, kulüp yönetiminin hentbol şubesinin faaliyetlerine devam edip etmeme konusunda beklemeye geçtiği duyurulmuştu.

Haberin Devamı

KARAR EKONOMİK GEREKÇELERLE ALINDI

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü ve aynı zamanda Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Başkanı Recep Biçer, faaliyet gösterdikleri branşlardaki tüm takımları masaya yatırdıklarını belirterek, “Ekonomik gerekçelerle bayan hentbol takımımızın faaliyetine son vermeyi uygun bulduk” diye konuştu.
Bayan Hentbol Takımı’a geçen yıl 1 milyon TL civarında harcama yaptıklarını ifade eden Biçer, “Kulüplerin yönetimi, sahip oldukları bütçelerle gerçekleşiyor. Maliye Bakanlığı’mızın bizim için verdiği bir bütçe var. Bütçede bir daralmaya gidilmesi gerekiyordu. Bayan hentbol takımımın faaliyetlerine son verilmesi ile bu krizi aşabileceğimizi düşündük. 3 yıllık süreç için bakanlığımızdan bir bütçe talebimiz olmuştu. İlave bütçe isteyemeyeceğimiz için elimizdeki kaynağı en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi tartıştık ve bu yönde bir karar aldık. Diğer branşlarda altyapı faaliyetlerimiz mevcut. Bayan hentbolunda altyapı çalışmalarının olmaması da bu kararı almamızda belirleyici oldu” dedi.

FEDERASYONU DA BİLGİLENDİRDİLER

Biçer, konuyu yönetimlerinde tartışırken, Türkiye Hentbol Federasyonu yetkilileri ile de sürekli temas halinde olduklarını belirtip, “Elbette, onlar böyle başarılı bir ekibin kapanması taraftarı değillerdi. Ancak kulüplerde söz sahibi olanlar, kendi yöneticileridir. Bugün, Beşiktaş bile şube kapatma ya da küçülme gibi haberler ile gündeme geliyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!