GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

S RESTAURANT

Güzel yemeklerle insanlara mutluluk veren bir lokanta

Gourmet Club

Mütevazı bir dekorasyan. Entelektüel bir ortam. Her yanından kalite ve sıradışılık fışkıran bir mekan. İşte size S Restaurant...

BAŞARILI bir kadın avukat ile petrol işinde yıllarını geçiren başarılı bir işadamı bir gün hayatlarını insanları güzel yemeklerle mutlu etmeye adamak isterlerse ne olur dersiniz?

Bu çok başarılı karı-koca, üç mevsim yazı yaşayan Antalya'ya taşınır ve 'S' Restaurant'ı hayata taşırlar. S Restaurant, Antalya'ya gerçek anlamda kalite ve sıradışılığı da taşıdı bize. Burada Selva ve Sertaç Baydar, konuklarını bizzat karşılıyorlar, çünkü hepsi ile aynı zamanda çok iyi dost olmuşlar. S'e gelen hemen herkes birbirini tanıyor, o yüzden, yemekler çok sıcak bir ortamda yeniliyor. Sertaç beylerin de katılımıyla entelektüel sohbetler başlıyor yemekte, herkesin paylaştığı ve aynı zamanda dostluk platformunda süren sohbetler çok lezzetli ilk başta...

GÜZEL BİR ORTAM

Öyle güzel bir ortam ki konuklar güzel sesleri ile, gitarist Deniz'e eşlik etmek özgürlüğüne sahip, Dr. Adnan Adalı benim orada bulunduğum akşamlar en sık rastladığım amatör şarkıcı mesela... Ayrıca Yavuz Yalçınkaya, Salim Dündar, Coşkun Demir, orada bulunduğunuz bir akşam sesleri ile büyüleyebilirler sizi. Banu, Nur Yoldaş, Engin Evin ve Kurtalan Ekspres üyeleri de mekanın müdavimleri arasında...

Restoranda dekorasyon çok mütevazı. Mekan sahiplerinin yeme-içmeye verdiği önem sonucu mönü ise alabildiğine zengin. Tam 20 sayfalık mönü sayesinde bugüne kadar aynı yemeği iki kez yeme şansım olmadı, çünkü her yemek ayrı güzel, bu yüzden, hepsini deneyebilmek uğruna, aynı yemeği bir daha isteyemiyorum. Mezeler çok lezzetli. Sıcak mezelerde ise Macar usülü mantar, kağıtta pastırma lezzetleri ile esir alıyor.

YEMEKLER BİR HARİKA

Yemek alternatifleri çok fazla demiştim, deniz mahsulleri Yengeç Kardinal, Amerikan usulü İstakoz, Krep Mucize, King Karides, hepsi ayrı güzel. Ayrıca Havyar Blini, Salyangoz veya Kurbağa bacağı da deneyebilirsiniz.

Ana yemek olarak son aldığım Meksika usulü et, değişik baharatlar ile ayrı bir lezzet kazanmıştı. İsrail köftesi Yiddish, İran tas kebabı, Hint Kuzu Masala, Küba usulü Kıyma, Uzo ile yoğurulmuş yunan köftesi gibi alternatifler, yemekler hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Beyaz etten vazgeçmeyenler için, Buffalo tavuk kanadı, Tako, Tavuk Flambe, Portakallı ördek, Bıldırcın, Hindi, daha değişik tercihler içinse, Domuz eti çeşitleri mevcut. Yine denizden gelen hemen her tür balık seçiminizi bekliyor. Et fondü, Peynir fondü, Tavuk fondü alternatifleri var. Tatlı olarak aldığım Çikolata soslu parfe çok güzeldi. Siz ise kararınızı Çikolata fondü, Muz split, Ananas melba arasından verebilirsiniz. Böyle kaliteli ve güzel, eğlenceli bir ortam için fatura çok ekonomik. Kişi başı ortalama 10 milyon lira civarında.

Adres ve telefon

Adres: S Restaurant, Eski lara yolu, Uzaş sit önü, & Tel: 0.242.323 75 28

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False