Oscar'ı istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Oscarı istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 13:47

Türkiye’nin Oscar aday adayı ‘Ayla’ filminin başrol oyuncularından İsmail Hacıoğlu, Ankara’da düzenlenen galaya katıldı. Hacıoğlu, “Oscar’ı istiyoruz, neden olmasın?” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde Oscar'a aday adayı olarak gösterdiği ‘Ayla’ filmi, özel gösterimde Ankaralı sinemaseverlerle buluştu.
Panora AVM'deki sinema salonunda düzenlenen galada, gösterimden önce ‘Ayla’ karakterini canladıran Güney Koreli çocuk oyuncu Kim Seol, oyuncu İsmail Hacıoğlu, yönetmen, yapımcı ve diğer oyuncular salonda bulunan Kore gazilerini selamladı.

Oscarı istiyoruz


‘Ayla’ filminin yönetmenliğini Can Ulkay yaptı. Filmde İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Eric Roberts, Lee Kyung-Jin, Sinem Uslu ve Erkan Petekkaya rol aldı. Senaryosu Yiğit Güralp’e ait olan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan film, Kore Savaşı sırasında kimsesiz bir şekilde bulduğu beş yaşındaki bir kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adı verilen kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

SAVAŞ SAHNELERİNDEN HİÇ KORKMADIM

Filmde Ayla karakterini canlandıran Koreli çocuk oyuncu Kim Seol, “Ayla filmini çekmek çok eğlenceliydi. Savaş sahnelerinden hiç korkmadım. Çekimlerde çok eğlendim” dedi. Filmde ‘Süleyman Astsubay’ı canlandıran İsmail Hacıoğlu da “İyi bir film yapalım diye yola çıktık ekibimizle beraber. İşin buraya geleceğini en başından kestiremiyordum” dedi. ‘Ayla’nın Türkiye’nin Oscar aday adayı olmasından gurur duyduklarını aktaran Hacıoğlu, “Enerjimizi oraya doğru yönlendirdik. Oscar’ı istiyoruz, neden olmasın?” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!