OSB’ye 11 dönümlük yeni alan

Güncelleme Tarihi:

OSB’ye 11 dönümlük yeni alan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 14:58

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nedim Durukan, OSB’deki 11 bin dönümlük arazide 320 fabrikanın faaliyet gösterdiğini belirterek 11 bin dönümlük yeni bir alanı daha bünyelerine katacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Durukan şöyle konuştu: “Yeni bölgemizde sadece Hidromek’e 1 milyon metrekare yer verdik. 700 bin metrekare kapalı alan yapacak ve dünyanın en büyüğü olmaya aday. Verdik, 1 milyon metrekare daha istiyor. 11 bin dönümün yaklaşık 5 milyon 500 bin metrekaresi bina yapılır halde ve satılmış vaziyette. Ülkede yatırım yok değerlendirmelerine kesinlikle katılmıyoruz. Paramızla yatırım yapıyoruz. Devletin fabrikalarımızda herhangi bir katkısı yok. Bizim bölgelerimizde herhangi bir teşvik yok. 11 bin dönüm 2 sene içinde bitmiş olur ve yatırımcılarımıza veririz. Herkes hazırda bekliyor.” OSB’de her fabrikanın kapısında “işçi alınacaktır” yazdığına dikkat çeken Durukan, “Makinelerimizin başına koyacağımız yetkin insanlar yok. Bir şeyler öğretiyoruz, 3 ay sonra gidiyor. İnsanlar çalışmak istemiyorlar. Sadece masa başı istiyorlar. Mühendisten daha iyi ücret alan elemanlarımız var” dedi.

Haberin Devamı

KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Nükleer enerji konusunda tüm malzeme ve ihtiyaçları Ankara’da yapmayı planladıklarını da belirten Durukan, “Ankara bu konuda yetkindir, iyi fabrikalarımız var. Bu konuda kendimize güveniyoruz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!