Müzik yolculuğu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Müzik yolculuğu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 14:46

Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 34.’sü düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 Nisan’da başlıyor. Nisan ayı boyunca devam edecek olan festivalde, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından müzik grupları, Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin açılışını Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Korosu yapacak. MEB Şura’da gerçekleşecek ve Rengim Gökmen’in şef olarak katılacağı konserde koro şefi Cem’i Can Deliorman. Konserin solistleri ise Mezzosoprano Asude Yavuz, bariton Caner Akgün ve bandoneon sanatçısı Tolga Salman. Gecede Türk ve yabancı bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuar sunulacak.KİEV SOLİSTERİ SAHNEDE
Festivalin ikinci konserinde 12 Nisan gecesi Ukrayna’nın ünlü müzik grubu Kiev Solistleri MEB Şura’da sahne alacak. 13 Nisan’da Letonyalı ve Litvanyalı müzisyenlerden oluşan Big Al & The Jokers grubu sahnede olacak. Grup, rock’n roll severleri coşturacak. Grup, sahnedeki enerjileri ve yaptıkları müzikle Ankaralı festival seyircisine hareketli bir gece yaşatacak. Grup, 14 Nisan’da da Bis by New Castle’da sahneye çıkacak. Festival 19 Nisan’da dünyanın en saygın klasik müzik ödüllerinden biri olan ‘Diapason D’Or’ olmak üzere “Belçika Klara Ulusal Klasik Müzik Radyosu En İyi Sanatçı” ve “En Genç Avrupalı Klasik Müzik Sanatçısı” ödülleri sahibi Belçikalı genç sanatçı, Julien Libeer müzikseverlerle buluşacak. Piyano sanatçısı Bach ve Beethoven gibi bestecilerin eserlerini sunacak.  

Haberin Devamı

40. SANAT YILINI KUTLAYACAK

Türkiye’de klasik gitar denince akla ilk gelen isimlerden Ahmet Kanneci, 20 Nisan’da Hacettepe M Salonu’nda sahneye çıkacak. Kanneci, 40. Sanat yılını sahnede kutlayacak. Flamenkonun bol ödüllü yıldızı Rafael Amargo ilk kez Ankara’da sahne alacak. Amargo, 22 Nisan’da Ankaralılarla buluşacak. Rafael Amargo’ya Flamenko dansçıları da eşlik edecek. 

GRAMMY ÖDÜLLÜ SANATÇI ANKARA’DA

Çek müzisyenler Jan Mracek (Keman) ve Lukas Klansky (Piyano), 26 Nisan’da sahnede olacak. Adını müzisyenlerin isimlerinin baş harflerinden alan Türk grup Begoa Ensemble, 27 Nisan’da sahneye çıkacak. Grup, oda müziği repertuarı sunacak. Grammy ödüllü trompetçi Nicholas Payton, yeni projesi ‘Nicholas Payton Afro Caribbean Mixtape Project’ ile festivale katılacak. Festivalin kapanışını ise 30 Nisan’da Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası yapacak. 

BAKMADAN GEÇME!