Gözlüklerden Kurtulun Yüzünüzün Güzelliği Ortaya Çıksın

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, üçüncü nesil lazer tedavisi olan SMILE lazer teknolojisini anlatıyor.

Haberin Devamı

Gözlüklerini çıkarınca güzelleşen pek çok kişi tanırız. Göz yüz güzelliğini en fazla ortaya çıkaran özelliklerden birisidir. Gözlüklerinden kurtulup hayata daha güzel bakmak isteyen herkes için yeni bir göz tedavisi tekniği kullanılıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, üçüncü nesil lazer tedavisi olan SMILE lazer teknolojisini anlatıyor.

“SMILE Lazer (Small Incision Lenticule Extraction) üçüncü nesil lazer tedavisi yöntemidir. Bu yöntem ile miyopi ve astigmatizma adı verilen göz kusurları daha önce kullandığımız tekniklere kıyasla daha güvenli bir şekilde tedavi imkânı sunmaktadır. SMILE lazer teknolojisinin sunduğu yenilikler kornea bütünlüğünün bozulmaması, büyük kesi yapılmaması, göz sinirlerinin etkilenmemesi, operasyon sonrasında ağrı batma hissinin en aza indirilmesi ve göz kuruluğu olanlara da uygulanabilmesi olarak sıralayabiliriz.”

“SMILE lazer operasyonu diğer lazerlerden daha hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır. Tedaviden sonraki ilk saatlerde çok az seviyede yanma batma gibi şikayetlere yol açmaktadır. Hastalarımız tedaviden bir iki saat sonra normal hayatlarına dönebilmektedir. Göz kuruluğu oluşturmadığından dolayı 2-3 hafta sonra damla kullanma ihtiyacı ortadan kalkmaktadır.”

Haberin Devamı

Gözlüklerden Kurtulun Yüzünüzün Güzelliği Ortaya Çıksın

SMILE Lazer ile tedavi edilebilen göz kusurları nelerdir?

“SMILE Lazer, miyopide -10 dereceye, astigmatizma kusurunda ise -5 dereceye kadar tedavi olma imkanı sunmaktayız. Lasik cerrahisinde korneanın en üst tabakasından flep adı verilen katman kaldırılırdı. Flep kaldırılması Lasik cerrahisinin en riskli işlemi olup SMILE lazer teknolojisi ile flep aşamasında oluşma riski olan sorunlar ortadan kaldırılmıştır. Görme kusurları SMILE yönteminde korneanın iç kısmından lentikül adı verilen bir dokunun sadece 2 mm’lik bir açıklıktan çıkartılması ile tedavi edilebilmektedir. Bu sayede diğer lazer yöntemlerinde az da olsa etkilenen kornea sinirleri SMILE lazer teknolojisinde hiçbir hasar görmemektedir.”

SMILE teknolojisi kimlere uygulanabilir?

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç “SMILE teknolojisi kornea inceliği ve göz kuruluğu nedeniyle lazer tedavisi için uygun bulunmayan hastalara da uygulanabilmektedir. Tedaviden sonra sadece ilk gece çok az miktarda yanma hissi oluşsa da, ertesi gün hastamız normal hayatına devam edebilmektedir. SMILE tedavisinde hasta göz kuruluğu sorunu yaşamaz. Bu avantajı ile göz kuruluğu rahatsızlığı olan hastalar da bu imkândan rahatlıkla faydalanabilmektedir. SMILE Lazer teknolojisi ile görme kusurlarının tedavisinde doğala en yakın bir başarı sağlanabilmektedir. Operasyonun ardından hastalarımız gözlük ya da lens kullanmaktan kurtuldukları için oldukça memnun bir şekilde yaşantılarına devam edebilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları