Hepimiz Bu ‘Aferin’i Hakettik

Yeniler yazısında Mabel Matiz Aferin’le öne çıkıyor. The Madcap ise ‘Tears of Another Day’ şarkısını depremde kaybettiklerimize adıyor ve bu şarkıyla acımıza eşlik ediyor. Kaş Caz Festivali’nin tarihini de bir yere not alın. RockA iddialı bir balad olan Kalbimdeki Ayaz’ı dinleyiciyle buluşturdu.

Haberin Devamı

Hepimiz Bu ‘Aferin’i Hakettik

Mabel Matiz'den 'Aferin'

Mabel Matiz yepyenisi Aferin’i yayınladı. Şarkı sanatçının bu yaz yayınlanması beklenen 5. solo albümünden, alternatif bir pop şarkısı. Sözleri Mabel Matiz’e, bestesi Mabel Matiz, EEI Beats ve Bahti’ye ait, prodüksiyonu Bahti ve EEI Beats tarafından yapılan Aferin yoğun retro synthler ve akustik davullarla bezeli. Aferin, lirik açıdan hem modern bir halk ozanlığı hem de güncel bir hiciv örneği sunuyor. Şarkının video klipi Osman Özel tarafından Berlin’de çekildi.

Hepimiz Bu ‘Aferin’i Hakettik

Haberin Devamı

RockA 'Kalbimdeki Ayaz'ı Yayınladı

RockA iddialı bir balad olan Kalbimdeki Ayaz’ı dinleyiciyle buluşturdu. Uzun süren sessizliğini geçtiğimiz yıl içinde üst üste yayınladığı şarkılarla bozan RockA, Pasaj&Garaj Müzik etiketli yepyeni şarkısı Kalbimdeki Ayaz’ı 14 Nisan Cuma günü yayınlandı.

RockA, yeni şarkısıyla unutulmuş bir aşkın hayalini soğuk bir şehir yalnızlığında arıyor. Şarkının, sözü ve müziği grubun aynı zamanda vokal bölümünü üstlenen Halil Özüpek tarafından yapıldı. Prodüktörlüğünü Halil Özüpek’in yaptığı şarkının mix ve mastering’ini Barış Büyük hazırladı.

Hepimiz Bu ‘Aferin’i Hakettik

The Madcap ‘Tears of Another Day’ Şarkısını Depremde Kaybettiklerimize Adıyor

The Madcap, kaybettiklerimiz için Tears of Another Day şarkısını yayınladı. Tears of Another Day, The Madcap'in yeni epik, orkestral, sinematik balladı. Sevdiklerimizi kaybetmenin korkusunu, acısını paylaşmak, eninde sonunda bir gün bizimle olamayacakları ve bir gün bu korkuların bizim için olacağı gerçeği hakkında yeni çalışmaları.

Grup için özel bir şarkı. The Madcap vokalisti İzgi Gültekin'in, kendisini büyüten babannesi demoyu ilk dinlediğinde, sözleri anlamadan, şarkının neyle ilgili olduğunu bile bilmeden gözyaşları döktüğü bu şarkı acımıza eşlik ediyor. Grup Tears of Another Day'i artık bizimle olamayan sevdiklerimize ve depremde kaybettiklerimize adıyor.
Kaş Caz Festivali

Haberin Devamı

Hepimiz Bu ‘Aferin’i Hakettik

Kaş sevgimi bilen bilir. Üstüne bir de müzik olunca dünyanın en mutlu insanı olabilirim. Caz'ın büyüleyici ritimleri Kaş’ın ılık rüzgarlarına karışıyor. Kaş Caz Festivali 25-26-27 Ağustos’ta. Müzisyenlerin solo ve grup performansları, misafirlerine denizin kıyısında caz müziği ile unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları