Bu ‘Antidepresan’a Hepimizin İhtiyacı Varmış

Bir vakittir uzaktan uzağa o şarkının başarısını izliyor ve o şarkı hakkında ne zaman yazacağımı düşünüyordum. Ben bekledikçe şarkının başarısı daha da katlanıyordu. Antidepresan’dan bahsediyorum. Nihayet bu yazıda hasret bitti.

Haberin Devamı

Çılgınlar Gibi Antidepresan Dinliyoruz

Mert Demir ve Mabel Matiz ortak çalışması Antidepresan 2022’nin son çeyreğinde hayatımıza girdi, giriş o giriş. O kadar çok dinledik o kadar çok sevdik ki bu şarkıyı. Antidepresan tüm listelerin en üst sıralarına yerleşti üstelik bu liste başarısı yurt sınırlarını da aştı. Günlük dinlenme rekorları kırdı. Çılgınca bu şarkıyı dinliyoruz. Çalmaya başladığında hem dans ediyor hem de sözlere eşlik ediyoruz. Nakaratı hızlıca hafızalarımıza kazıdık. Tamam iyi şarkı güzel şarkı hiç bu türle ilgisi olmayan dinleyiciyi bile hemen içine alan bir şarkı ama neden bu kadar çok sevdik bu şarkıyı “Çözemedim valla çok enteresan” diyerek cevabı yine şarkının sözleriyle vermiş olayım.

Bu ‘Antidepresan’a Hepimizin İhtiyacı Varmış

Haberin Devamı

Sözü Mert Demir ve Mabel Matiz’e müziği ve prodüksiyonu Mert Demir’e ait olan synth pop türündeki ritmik şarkı, retro synth sesleriyle beraber makam müziğinden de referanslar içeriyor. Şarkı, ‘1 günde en çok dinlenen şarkı' olarak Spotify Türkiye rekorunu kırdı ve aynı zamanda büyük bir başarı göstererek, Billboard Global 200 listesinde de 97 numaraya yükseldi. Geçen yılı kapatırken dinleyiciyle buluşan Antidepresan’ı belli ki 2023’te de dinlemelere doymayacağız. Belki bu ikiliden bir ortak çalışma daha gelir.

Bu ‘Antidepresan’a Hepimizin İhtiyacı Varmış

‘I Don’t Know What You See In Me’

Ünlü İskoç grubu Belle and Sebastian, 2023’e güçlü bir giriş yapıyor. 13 Ocak’ta çıkan on ikinci albümleri Late Developers’ın başlıca teklisi I Don’t Know What You See In Me, Türkiye’de GRGDN Müzik desteğiyle tüm platformlarda.

Solist Stuart Murdoch, şarkıyla ilgiyle şu ifadeleri kullandı: “Bu parçanın son mix’ini geçen yaz İskoçya’nın çeşitli bölgelerinde bisiklet sürerken dinledim. Prodüktörlüğünü ve yazımının bir kısmını üstlenen Peter, çok yakın bir arkadaşımız. Bitmiş halini dinledikçe, bu eserin vokallerini üstlenen kişi olmakta şanslı olduğum duygusunu giderek daha yoğun hissettim. Sesimin belki hiç olmadığı kadar yükselmesine ve süzülmesine izin verdim. O altın sarısı ve yaprak yeşili doğada bu fon müziğiyle ilerledikçe, bir Belle and Sebastian bestesi dinlediğimi unutup herhangi bir pop radyo istasyonu dinliyormuş gibiydim. Her türlü müzik, bir nevi kaçıştır, ve bu son çalışmayla belki hiç olmadığı kadar her şeyden kaçış sağlayacak, herkese iyi gelecek bir şey yaptık. Teşekkürler Pete!”

Haberin Devamı

Bu ‘Antidepresan’a Hepimizin İhtiyacı Varmış

Hooverphonic İstanbul'a Geliyor

Bir de konser haberi verelim. Hala kış aylarını yaşıyor olabiliriz ama sıcacık yaz günlerinde izleyeceğimiz şahane konserlerin hayalini kurabiliriz. Kurulduğu 1996 yılından bu yana trip hop’u, pop ve çok sesli elementlerle sentezleyen Belçikalı grup Hooverphonic, 14 Temmuz 2023 Cuma gecesi Uniq Açıkhava Sahnesi'nde konser vermek üzere İstanbul'a geliyor. Biletler 11 Ocak Çarşamba satışa çıkıyor. Hooverphonic, 2Wicky, Eden, Mad About You, Anger Never Dies, Amalfi, Badaboum ve Romantic gibi hit parçalarla ülkemizde de oldukça seviliyor. Grubun bu aydan itibaren yeni şarkılarını da dinleyebileceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları