GeriSeyahat Madrid’in ünlü butikleri Goya Caddesi’nde ünlü ayakkabıcılar Arenal çevresinde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Madrid’in ünlü butikleri Goya Caddesi’nde ünlü ayakkabıcılar Arenal çevresinde

Madrid’in ünlü butikleri Goya Caddesi’nde ünlü ayakkabıcılar Arenal çevresinde

İspanya’nın başkenti müzeleri, sanat galerileri, gece hayatı kadar modayı yakından takip edenlere hitap eden butikleri, alışveriş merkezleriyle de ünlü. Şubatta başlayan indirim dönemi, kimi zaman mart sonuna kadar sürüyor. İspanyollar özellikle giysi ve ayakkabıda iddialı.

Avrupa’nın en şık ve görkemli başkentlerinden birisi Madrid. Müzeler ve saraylar kenti. Merkezde çok iyi korunmuş tarihi kentsel dokusu, özgün mimarisi, özenle düzenlenmiş yemyeşil parkları, sanat harikası çeşmelerle süslü meydanları, geniş ve modern bulvarlarının yanı sıra çok değişik eğlence ve alışveriş seçenekleriyle de ünlü.
Dünyaca ünlü Prado Müzesi’ndeki klasik dönem ustalarının muhteşem tablolarının, 16. ve 17. yüzyıllarda kıtalararası bir dünya imparatorluğu konumunda altın yıllarını yaşamış İspanya Krallığı’nın tüm görkem ve ihtişamını yansıtan Kraliyet Sarayı’nın salonlarının, eski İspanyol meyhanelerinde atıştırılan tapasların, sangriaların, kırmızı şarapların, boğa güreşlerinin, Flamenko dansçılarının muhteşem gösterilerinin aralarına alışveriş kaçamakları serpiştirmeye ne dersiniz?

İNDİRİM SÜRELERİ UZUYOR

O zaman doğruca Goya ve Serrano caddelerine koşun. Madrid’in Valikonağı ve Nişantaşı’sı olarak nitelendirebileceğimiz bu bölge dünyaca ünlü Zara, Mango, Massimo Dutti, Adolfo Dominguez gibi yükselen İspanyol markalarının seçkin butik ve mağazalarıyla, klâs bar, kafeterya ve restoranlarla dolu. Siz alışveriş yapmasanız dahi sanki bir defileye çıkmışçasına dolaşan şık İspanyol beylerini ve hanımlarını seyretmek dahi başlı başına bir zevk. Bu iki cadde arasında kalan Jose Ortega y Gasset, Jorge Juan ve Lagasca caddelerine serpiştirilmiş özel butik ve mağazaları da unutmamak gerekir.
Madrid’in ana meydanı Puerta del Sol ve İstiklal Caddesi’ni çağrıştıran Gran Via Caddesi arasındaki Preciados, Carmen ve Arenal caddeleri yayalaştırılmış daha ekonomik alışveriş bölgesi. Madrid’in klasik çarşısı diyebiliriz. Ünlü İspanyol ayakkabılarını buradan almanızda yarar var. Noel öncesinde ve normalde şubat ve ağustosta yapılan, küresel kriz nedeniyle her geçen yıl daha da uzayan indirim dönemlerinde bu caddelerde iğne atsanız yere düşmez.

Madrid’in ünlü butikleri Goya Caddesi’nde ünlü ayakkabıcılar Arenal çevresinde


GENÇLERİN ADRESİ CHUECA

Bu arada Chueca semtinde Fuencarral caddesi, Almirante ve Piamonte caddelerinde daha genç ve daha modern çizgide yeni bir alternatif alışveriş ekseni oluştuğunu belirtmek gerekir. Özellikle Dizaynırlar Caddesi olarak da anılmaya başlayan Almirantes’teki genç İspanyol tasarımcıların yaratımlarını sundukları butikler ve vitrinler hayli ilginç.
Barselona’nın La Roca Village Outlet Merkezinin bir benzeri de Madrid’in 25 kilometre dışındaki Las Rozas Village Outlet Merkezi. Şık restoranları ve kafeteryalarıyla neredeyse tüm gününüzü sıkılmadan geçirebileceğiniz yüzün üzerindeki marka mağaza ve butiklerde yüzde 60’lara varan indirimler uygulanıyor. Pazar dâhil her gün saat 11.00 - 21.00 arası sürekli açık. Moncloa metro istasyonundan bineceğiniz 625, 628 ve 629 numaralı otobüsler sizi Las Rozas’ın kapısında bırakıyor. Üstelik Village’in karşısında birkaç outlet daha var.

RASTRO’DA SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN

Madrid’in dünyaca ünlü bitpazarı Rastro’dan söz etmemek mümkün mü? Pazar günleri sabah 10.00 - 15.00 arası Madrid’in en eski semtlerinden La Latina’nın Plaza de Cascorro meydanı ve çevresindeki sokaklarda kurulan bu pazarda ne ararsanız, hatta ne aramazsanız var. Her ne kadar son yıllarda Çin ve Hint mallarının istilasına uğramış olsa da seçici gözler Ribera de Curtidores Caddesi’nden aşağıya doğru inerken sağlı sollu galerilerdeki antikacılarda ilginç parçalar ve tablolar bulabilir. Aslında buradaki antikacıların tadını çıkarmak için hafta arası sakin bir günde gitmek lazım.
Son olarak da Madrid’e 70 kilometre uzaklıktaki kılıçları, şövalye giysileri, Damaskin işçiliği (Şam işi) denilen kolyeleri, broşları ve bin bir çeşit hediyelik eşyasıyla el sanatları cenneti tarihi kent Toledo’ya yapılabilecek günübirlik bir seyahat alternatifini de belirtmeden geçmeyelim.

False