Lastiklere kadın eli

Güncelleme Tarihi:

Lastiklere kadın eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 14:03

Lastik tamirciliği yapan Güdüllü Fatma Mutlucan Yıldırım, “Kadınlar erkek işi olarak görülen işleri rahatlıkla yapabilir. Azimli ve kararlı olunduktan sonra kadın erkek herkes, meslek ayırt etmeksizin her işi başarabilir” dedi.

Haberin Devamı

Erkek işi olarak görülen lastik tamirciliğini Güdüllü Fatma Mutlucan Yıldırım yıllardır yapıyor. 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Yıldırım, kadınların erkek işi olarak görülen işleri rahatlıkla yapabileceklerini vurgulayarak, “Yeter ki azimli ve kararlı olsunlar, çok çalışsınlar” diyor. Kadın olarak zor bir mesleğin üstesinden gelmeyi başarmış olmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen Yıldırım şunları anlattı:

BALANS AYARI DA YAPIYORUM

Lastik tamirciliği işini eşimden öğrendim. Eşim belediyede çalışmaya başlayınca iş bana düştü ve dükkanda tek başıma çalışmaya başladım. Güdül küçük bir ilçe olduğu için ilk başlarda ‘Kadından lastikçi mi olur’ deniyordu. Bu anlamda 5-6 ay hem tecrübesizliğimden hem de bana olan güvensizlikten dolayı zorlandım ve sıkıntı çektim. Artık işi iyice öğrendim ve severek, çok iyi yapmaya çalışıyorum. Yaklaşık 1 buçuk yıl oldu. Güdüllüler de bana alıştı. Şu an hiçbir sıkıntım yok. Hem lastik tamiri, hem de balans ayarı yapıyorum. İlk zamanlar bana güvenmeyenler artık rahatlıkla lastik tamiri için dükkanıma geliyor.

Haberin Devamı

KADIN AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALI

Kadın kendi ayakları üzerinde durmalı. Kadının ekonomik ve sosyal özgürlüğünü elde etmesi çok önemli. Ben çalışarak, hem aile bütçeme katkı sağlıyorum, hem de insanlara faydalı olduğumu düşünüyorum. Kadının her işi yapabileceğine inanıyorum. Ayrıca, lastikçilik mesleğinin de kadın için zor olmadığını düşünüyorum. Azimli ve kararlı olunduktan sonra kadın erkek herkes, meslek ayırt etmeksizin her işi yapabilir. Güdül Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim olarak beni teşvik etti ve benim hep yanımda oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!