Yapı Kredi'nin 'Renkler'i Türkiye turunda

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredinin Renkleri Türkiye turunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2019 13:27

Yapı Kredi resim koleksiyonu, Yapı Kredi'nin 75. kuruluş yıldönümünde Bursa, Ankara, İzmir ve Antalya’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Resimden sikkeye, tombaktan nadir kitaba kadar Yapı Kredi koleksiyonlarından değerli eserler sergilenecek.

Haberin Devamı

'Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler' adlı sergiler kapsamında Osman Hamdi Bey’den İbrahim Çallı’ya, Neşet Günal’dan Cevat Dereli’ye, Nejat Melih Devrim’den Ferhat Özgür’e Türk resminin öncü isimlerinin eserleri görülebilecek. Peyzaj, natürmort, soyut, güncel sanat gibi farklı üsluplarda çalışan ressamların eserlerinin yanı sıra Yapı Kredi Tarihi Arşivi Selâhattin Giz Koleksiyonu’ndaki dönemin foto muhabirleri tarafından çekilen, içinde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğrafların da bulunduğu değerli kareler de sergide yer alıyor.

Yapı Kredinin Renkleri Türkiye turunda


Yapı Kredinin Renkleri Türkiye turunda

Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler sergisinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde 4 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sergide Türk resim sanatının klasik ve empresyonist dönem sanatçılarının eserleri yer alacak. Cemal Tollu’nun Bursa Setbaşı resmi de bu sergi kapsamında ilk defa Bursa’daki sanatseverlerle bir araya gelecek. Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler sergisi daha sonra 3 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında figüratif resimler, soyut resimler, istihsal resimleri, güncel sanat eserleri, Selahattin Giz Koleksiyonu katılımlarıyla geniş kapsamlı olarak ilk defa İstanbul dışında Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek. 20 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında İzmir Konak Belediyesi Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan serginin son durağı ise 24 Aralık 2019 – 28 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat olacak.

BAKMADAN GEÇME!