Venedik’e ‘Poor Things’ damgası

Güncelleme Tarihi:

Venedik’e ‘Poor Things’ damgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 11:59

80. Venedik Film Festivali’nin ödüllerine Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yönettiği ‘Poor Things’ damgasını vurdu. ‘Poor Things’ festivalin büyük ödülü Altın Aslan’ın sahibi olurken başrolündeki Emma Stone da en iyi kadın oyuncu seçildi.

Haberin Devamı

Bu yıl 80’incisi düzenlenen sinema dünyasının en eski ve prestijli festivallerinden Venedik Film Festivali’nin ödülleri önceki gece sahiplerini buldu. Kapanış gecesine ‘Köpek Dişi’ filmiyle tanınan Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yönettiği ‘Poor Things’ (Zavallı Şeyler) damgasını vurdu. ‘Poor Things’ festivalin büyük ödülü Altın Aslan’ın sahibi olurken filmin başrolündeki Emma Stone da en iyi kadın oyuncu seçildi. ‘Poor Things’ eleştirmenlerden büyük beğeni toplamış ve festivalin favorisi olarak öne çıkmıştı.

Venedik’e ‘Poor Things’ damgası
Yorgos Lanthimos
Yorgos Lanthimos’un İskoç yazar Alasdair Gray’in 1992 tarihli aynı adlı romanından uyarladığı ‘Poor Things’in senaryosu Tony McNamara imzası taşıyor. Emma Stone’un yanı sıra Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott ve Jerrod Carmichael’in rol aldığı film, intiharının ardından bir bilim insanı tarafından ‘diriltilen’ Viktorya dönemindeki genç bir kadının, kendini keşfetme ve cinsel özgürleşme yolculuğuna çıkmak için ahlaksız bir avukatla kaçmasını konu alıyor. 8 Aralık’ta ABD’de gösterime girecek ‘Poor Things’’in bu yılki Oscar ödüllerinin de iddialı yapımlarından olması bekleniyor.

Haberin Devamı

80. Venedik Film Festivali’nde ayrıca Ryusuke Hamaguchi’nin ‘Evil Does Not Exist’ adlı filmi Büyük Jüri Ödülü’nü alırken, Matteo Garrone en iyi yönetmen dalında Gümüş Aslan’a layık görüldü. Agnieszka Holland’ın ‘Green Border’ filmi Jüri Özel Ödülü’nü kazanırken Guillermo Calderón ve Pablo Larraín’in senaryosu ‘El Conde’ ile en iyi senaryo ödülünü aldı. Peter Sarsgaard da ‘Hafıza’ adlı performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!