Tasarm Bienali'ne büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Tasarm Bienaline büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 14:29

4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın evsahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi'nde yer alan Fenerbahçe Vapuru'nda bir kahvaltı gerçekleşti. Eczacıbaşı 4 Kasım'a kadar sürecek olan bienale olan ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından VitrA sponsorluğunda düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali devam ediyor.
Bienal kapsamında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın evsahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi'nde yer alan Fenerbahçe Vapuru'nda bir kahvaltı gerçekleşti.

Kahvaltıya Eczacıbaşı'nın yanı sıra İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, VitrA adına Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner konuşmacı olarak katıldı. Davetliler kahvaltının ardından 'Suda Yaşam' projesini gezdi.

SUDA YAŞAM PROJESİ TANITILDI

4. İstanbul Tasarım Bienali sergi mekânlarından Arter’de yer alan Dünya Okulu’nda, mimar Oral Göktaş ve Sevince Bayrak’ın kurduğu SO? Mimarlık’ın olası bir İstanbul depreminde Haliç kıyısına kurulmuş yüzen evlerin bir çözüm olup olamayacağını inceleyen Suda Yaşam projesi bulunuyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nde ise bu proje kapsamında tasarlanan yüzen evin gerçek boyutlarda inşa edilmiş bir prototipi yer alıyor.

Haberin Devamı

Deprem sonrası toplanma alanları AVM’lere, acil ulaşım yolu olan caddeler otoparklara dönüşürken, SO Mimarlık? ekibi karada bir yaşam sağlanamazsa su üzerinde bir yerleşim olup olamayacağını incelemeye başladı ve bir deprem ve tsunamiden en az etkilenecek olan yerin Haliç olabileceğini düşündü. Haliç’in kıyılarında bir barınma sistemi ya da su üzerinde yüzen bir ünite tasarlanabilir mi sorusundan yola çıkarak da bienal kapsamında suda yüzen bir ev tasarladı.

Kesin bir çözüm önermekten ziyade bu konunun üzerine düşünmek ve tartışmak için bir başlangıç noktası olmayan hedefleyen bu projede SO? Mimarlık, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Sosyoloji bölümleri ile MEF Üniversitesi Mimarlık öğrencileriyle birlikte çalıştı.

ALTI KITADAN 200'ÜN ÜZERİNDE KATILIMCI

Bu sene Jan Boelen küratörlüğünde düzenlenen bienalin başlığı Okullar Okulu. Okullar Okulu, günümüzde dünyada daha önce hiçbir zaman olmadığı kadar çok bilgi olduğu gerçeğinden yola çıkıyor. Artık “hayat boyu” öğrenmekten bahsettiğimiz bir dönemde bienal, Öğrenmek ne anlama geliyor, nasıl tasarlanıyor veya nasıl tasarlanması gerekiyor? gibi konuları tartışmaya açıyor. 

Haberin Devamı

Bienalde, tüm dünyadan, altı kıtadan 200’ün üzerinde katılımcının, mimariden biyolojiye, ekolojiden çevre bilimine, sosyolojiden gastronomiye, pedagojiden ekonomiye ve politikaya çok farklı alanlarla ilgili projeleri yer alıyor.

22 Eylül Cumartesi günü kapılarını açan bienal altı farklı okula ev sahipliği yapan altı ayrı mekânda gerçekleştiriliyor. Akbank Sanat’ta Bozum Okulu, Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Akışlar Okulu, Pera Müzesi’nde Ölçekler Okulu, Arter’de Dünya Okulu, SALT Galata’da Zaman Okulu ve Studio-X Istanbul’da Sindirim Okulu yer alıyor.

4. İstanbul Tasarım Bienali, 4 Kasım’a kadar ücretsiz olarak gezilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!