'İstanbul'dan daha güzel kadınlar' şimdi Şehir Tiyatroları sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldan daha güzel kadınlar şimdi Şehir Tiyatroları sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2020 12:37

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği ve Bam İstanbul prodüksiyonu olarak üç sezon sahnelenen ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’, Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olarak izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kuşağının dikkat çeken kalemlerinden, özellikle kadınların iç dünyasını, bugünden ve geçmişten, evlerin içinden ve kentlerin çeperlerinden hikâyelerle incelikli bir dille anlatan oyun yazarı Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun oyunu 'Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin', mart sonunda İstanbul Şehir Tiyatroları yapımı olarak seyirciyle buluşacak. Mahmutyazıcıoğlu'nun kaleme aldığı ve daha önce BAM İstanbul prodüksiyonu olarak sahnelediği 'Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin', 2016-2019 aralığı boyunca seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı. 
Oyun; 25 Mart akşamı, yine yazarı Muratmahmutyazıcıoğlu'nun yönetimde; ŞT oyuncuları Esin Umulu, Şebnem Köstem, ve Yeliz Şatıroğlu’nun performansıyla prömiyer yapmaya hazırlanıyor. Daha önce Bam İstanbul prodüksiyonu olarak sahnelenen oyunda Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Ayfer Dönmez ve Melis Öz rol almıştı. 

İstanbuldan daha güzel kadınlar şimdi Şehir Tiyatroları sahnesinde


Anlatı geleneğiyle tiyatronun çağdaş araçlarını buluşturan ve üç anlatıcılı bir kurguyla ilerleyen oyun üç ayrı kuşaktan üç kadını buluşturuyor. Anneanne (Ayfer), anne (Başak) ve kızın (Melis) yaşadıklarını, 'birbirlerine söyleyemediklerimi, içlerinden konuştuklarını', İstanbul'un senelere yayılan dönüşümü eşliğinde ve mizahi dili de eksik etmeyerek anlatıyor oyun. Zamanla üç hikâye de tekleşiyor ve kadının hikâyesine dönüşüyor. Prova sürecini “Çok zevkli ve eğlenceli. Seyirciyle buluşmaya can atan üç anlatıcıyla, her gün üstüne bir şeyler koyarak ilerliyoruz” diye anlatan Mahmutyazıcıoğlu oyunla ilgili ise şunları söyledi: “Oyunun büyük bir seyirci kitlesine ulaşacak olması güzel bir duygu. Umarım, hikâye ihtiyacı olana, kendinden, ailesinden bir şey bulmak isteyen herkese ulaşır. Bu kez oyunu üç farklı nefesten dinleyecek seyirci. En büyük sürprizi bu.
Mahmutyazıcıoğlu, oyundaki kadınları ise şöyle tanımlıyor: “Hüznün, aşkın her türlü duygunun sıradanlaştığı günümüzde, oyunun kadınları bize hiç duymadıklarımızı ama hep tahmin ettiklerimizi ve bir türlü dile dökemediklerimizi söyleyecekler, hepsi de çok tanıdık, belki birisi annemiz, biri büyükannemiz biri de biz...”

'Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin' 25 Mart Çarşamba 20.30’da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde prömiyer yapacak. 

BAKMADAN GEÇME!