Sabancı Müzesi’nden çocuklara ücretsiz müzik kültürü atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Müzesi’nden çocuklara ücretsiz müzik kültürü atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 10:54

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 9-12 yaş aralığındaki çocuklara müzik kültürü kazandırmak için İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR) işbirliğiyle ücretsiz 'Müzik Kültürü ve Güzel Sanatlar' programına başlıyor.

Haberin Devamı

4-9 Eylül tarihleri arasında SSM Atlı Köşk’te ve OMAR Mirgün Köşk’te gerçekleştirilecek programa 9-12 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz olarak katılabilecek. İ.Ü OMAR’ın çalışma alanları arasında yer alan Osmanlı dönemi müziği, müzik enstrümanları ve çocuk şarkıları üzerine atölye çalışmalarına paralel bir çizgide hazırlanan program; kültürel miras, tarih, sanat ve zanaat tarihi, mimari tarih, sanatın kurumsallaşması ve müzecilik alanlarını da kapsayan geniş bir çerçevede işlenecek.

Sabancı Müzesi’nden çocuklara ücretsiz müzik kültürü atölyesi

Program boyunca çocuklar, eğitmenler tarafından seçilen Osmanlı dönemi çocuk şarkılarını notaları ile öğrenecek; eski sazları, bestecileri tanıyacak ve bir yandan da SSM Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’nun inceliklerini kavrayarak kendi el yazması nota kitaplarını hazırlayacaklar.

Programa başvuru 31 Ağustos’a kadar SSM’nin web sayfasından yapılabilecek. Programa katılmaya hak kazanan çocukların listesi ise 2 Eylül 2023 tarihinde OMAR’ın web sitesinde duyurulacak.

BAKMADAN GEÇME!