İstanbul’un üç farklı döneminde aynı semtte üç çocuk

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un üç farklı döneminde aynı semtte üç çocuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2023 16:22

Seda Öğretir, Almıla Aydın ve Nilay Yılmaz’ın farklı yüzyıllarda aynı semtte, İstanbul Zeytinburnu’nda yaşamış üç çocuğun hikâyesini anlattığı, İstanbul’un çokkültürlü zengin geçmişini gözler önüne seren ‘Zamansız Şehrin Çocukları’, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitabın tanıtımı Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un da katılımıyla Kazlıçeşme Sanat’ta yapıldı.

Haberin Devamı

Bizans döneminde mozaik ustası olma hayalleri kuran Marcus, Osmanlı döneminde sorularına Mevlevihane’de yanıt arayan Agâh, 2023 Türkiye’sinde Minecraft’ta Istanbul’u inşa eden Defne... Farklı yüzyıllarda İstanbul Zeytinburnu’nda yaşamış, aynı sokaklarda yürüyüp aynı mekânlardan geçmiş, birbirlerine görünmez bağlarla bağlı bu üç çocuğun hikâyesi, üç ayrı yazar Almıla Aydın, Nilay Yılmaz ve Seda Öğretir’in anlatımıyla Altın Kitaplar’dan çıkan ‘Zamansız Şehrin Çocukları’nda bir araya geliyor.
İstanbul’un çokkültürlü zengin geçmişini gözler önüne seren ‘Zamansız Şehrin Çocukları’ kitabının tanıtımı, 16 Aralık’ta Kazlıçeşme Sanat’ta yapıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un da katılımıyla gerçekleşen etkinlik, müzik dinletisiyle başladı, yazarların konuşmalarıyla devam etti. Seda Öğretir, Nilay Yılmaz ve Almıla Aydın konuşmaları sırasında; Defne, Agâh ve Marcus’un maceralarını anlatırken Zeytinburnu’nun farklı yüzyıllardaki durumunu mercek altına aldıklarını belirterek, sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları konusuna dikkat çektiklerini vurguladı.

İstanbul’un üç farklı döneminde aynı semtte üç çocuk

+12 yaş grubu okurları 4. yüzyıldan günümüze, Konstantinopolis’ten İstanbul’a, Kiklobion Burnu’ndan Zeytinburnu’na heyecan verici maceranın içine çeken ‘Zamansız Şehrin Çocukları’, kimliklerinin inşasında yaşadıkları semtin ve dönemin çocuklar üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

 

Haberin Devamı

YAZARLAR HAKKINDA
Almıla Aydın, 1970 İstanbul doğumlu. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi felsefe bölümü mezunu. İlk kitabını 2003’te yazdı. İtalyancadan dilimize kitaplar çevirdi. Altın Kitaplar Yayınevi’nden yayımlanmış pek çok öykü ve romanı bulunuyor.

Nilay Yılmaz, 1971’de doğdu. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Akademik çalışmalarına bireysel olarak devam ediyor. Yazarın Altın Kitaplar Yayınevi’nden yayımlanmış pek çok öykü, roman ve etkinlik kitabı bulunuyor.

Haberin Devamı

Seda Öğretir, 1980’de Eskişehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi İletisim Fakültesi’nden mezun oldu. Muhabir, editör, sunucu ve moderatör olarak pek çok ulusal kanalda görev yaptı. Şimdilerde bir haber kanalında haber sunuculuğu ve moderatörlük yapıyor. Yazarın Altın Kitaplar Yayınevi’nden yayımlanmış pek çok öykü ve romanı var.

BAKMADAN GEÇME!