‘Hayatın içindeki sanat’tan ilham alan sezon

Güncelleme Tarihi:

‘Hayatın içindeki sanat’tan ilham alan sezon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 10:38

İstanbul’un nitelikli etkinlik kurumu İş Sanat, yeni sezon programını açıkladı. 27 Ekim’de piyanist Olga Scheps’in solist olarak katılacağı BİFO konseriyle başlayacak sezonda Jan Garbarek Quartet’ten English Chamber Orchestra’ya önemli isimler var.

Haberin Devamı

Hayatın içindeki sanattan ilhamla hazırlanan İş Sanat’ın yeni sezon programı, İş Kuleleri Salonu’ndan AKM Opera Salonu’na, Patara ve Teos Antik Kenti’nden galeri, müze ve YouTube kanalına uzanan, farklı zevklere hitap eden pek çok nitelikli etkinlik içeriyor.
İş Sanat’ın yoğun ilgi gören ücretsiz Cuma İş Çıkışı konserleri, bu akşam saat 19.00’da pop rock müziğin sevilen ismi Özge Fışkın ile başlıyor. İş Kuleleri Kibele Çeşmesi Heykeli Önü’ndeki konserler Levent Yüksel, Sufle, Sonic Boom gibi isimlerle devam edecek.
Yıldız Kenter’in güçlü performansıyla anılarımızda yer eden ‘Ben Anadolu’ adlı oyun, Görkem Yeltan’ın yönetmenliğinde, bu kez Ayça Bingöl’ün yorumuyla 1 Ekim saat 19.00’da Patara, 8 Ekim’de ise Teos Antik Kenti’nde ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

İş Sanat, yeni yılı English Chamber Orchestra ile kutlayacak. 3 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’nda gerçekleşecek müzik ve dansın bir araya geldiği Viyana Gala Konseri’nde Johann Strauss valsleri ve polkalar seslendirilecek.
İş Kuleleri Salonu, kapılarını 27 Ekim’de ECHO Klasik ödülü sahibi piyanist Olga Scheps’in solist olarak katılacağı, şef Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle açacak. Saygın orkestralar arasında gösterilen Tiflis Senfoni Orkestrası (solist Şefika Kutluer) 7 Aralık’ta, Türkiye’de de önemli hayran kitlesine sahip olan Norveçli progresif caz topluluğu Jaga Jazzist 25 Ocak’ta, Grammy ödülllü Estonyalı orkestra şefi Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası 8 Şubat’ta, ünlü caz kontrbasçı Renaud Garcia-Fons’un Serkan Halili ve Derya Türkan’la bir araya gelerek oluşturduğu Le Souffle Des Cordes/ Tellerin Nefesi topluluğu 22 Şubat’ta, Almagest ismiyle bir araya gelen Sabri Tuluğ Tırpan, Cenk Erdoğan, Eylem Pelit ve Volkan Öktem 1 Mart’ta, efsane Jan Garbarek Quartet (perküsyonist Trilok Gurtu ile birlikte) 27 Nisan’da, İtalya’nın en eski topluluklarından ünlü Venedik Barok Orkestrası (solist çellist Mario Brunello) 9 Mayıs’ta İş Kuleleri Salonu’nda olacak.
London Concert Orkestra’nın (solistler Matt Ford ve Katie Birtill) Sinatra şarkılarını yorumlayacağı ‘Simply Sinatra’ konseri kasım ayında, ‘Her Yerde Kar Var’, ‘Karlar Düşer’ şarkılarının orijinallerinin sahibi Salvatore Adamo şubat ayında, dünya tango şampiyonu German Cornejo’nun topluluğu da ‘Tango After Dark’ gösterisiyle mayısta İş Sanat’ta. Bu üç konserin tarihleri önümüzdeki günlerde netleşecek.

Haberin Devamı

NÜKHET DURU’DAN EMEL SAYIN’A
Türk müziğinin sevilen isimleri de farklı projelerle İş Sanat sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Nükhet Duru, 16 Kasım’da ‘Nünü Caz Söylüyor’ başlıklı konserinde, Türkiye’nin önemli caz müzisyenleriyle birlikte sahnede olacak. Cem Adrian, İş Sanat için hazırladığı özel projede tamamı Türk sanat müziğinden oluşan bir repertuvarla 20 Aralık’ta seyirci karşısına çıkacak. Türk halk müziğinin üç güçlü kadın sesi Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan 7 Mart’ta ‘Kadın Ozanlar’ başlıklı konserde bir araya gelecek. Emel Sayın da özel bir projeyle 12 Nisan’da İş Kuleleri Salonu’nun konuğu...
Müzik ve tiyatroyu aynı sahnede birleştiren İş Sanat’ın çocuk oyunlarında bu sezon Yekta Kopan’ın yazdığı ‘Robot Pinokyo’ (20 Kasım’dan itibaren) var.
Pandemi döneminde başlatılan çevrimiçi yayınlar, bu sezon da İş Sanat’ın YouTube kanalında devam edecek.
İş Sanat’ın yeni sezon biletleri 28 Eylül’de Biletix’te satışa sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!