Gülten Dayıoğlu 60 yıldır bizi büyütüyor

Güncelleme Tarihi:

Gülten Dayıoğlu 60 yıldır bizi büyütüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 14:49

Çocuk edebiyatının duayen ismi Gülten Dayıoğlu, sanat hayatındaki 60. yılını kutluyor. Yayımlanmış 91 kitabı bulunan usta yazar, 'Fadiş', 'Dört Kardeştiler', 'Mo’nun Gizemi', 'Yoksa Sen Misin?', 'Ölümsüz Ece', 'Sekizinci Renk' gibi kitaplarıyla üç kuşağı büyüttü. “Cumhuriyetimizin 100. senesinde, 60. sanat yılıma erişmek benim için büyük bir onur ve mutluluk” diyen Dayıoğlu, 3-4 Kasım’da İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda, 8-9 Aralık’ta ise Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

60 yıl boyunca yazın hayatına kesintisiz olarak devam eden Gülten Dayıoğlu ülkemizin her köşesinde düzenlenen panel, söyleşi ve imza günlerinde sevenleriyle buluşuyor. Usta yazar 3- 4 Kasım’da İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda, 8-9 Aralık’ta Ankara Kitap Fuarı’nda, Altın Kitaplar standında imza günü gerçekleştirecek. 9 Aralık Cumartesi, saat: 13.00-14.00’te, Ankara Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapan ATO Congresium’da düzenlenecek olan '60. Sanat Yılında Gülten Dayıoğlu' başlıklı söyleşiye konuk olacak. Prof. Dr. Sedat Sever’in oturum başkanlığını üstleneceği ve yediden yetmişe herkesin davetli olduğu söyleşide Gülten Dayıoğlu’nun yazın hayatı ele alınacak.

'Fadiş', 107. baskıda

Gülten Dayıoğlu 60 yıldır bizi büyütüyor

1935 yılında Kütahya Emet’te dünyaya gelen Gülten Dayıoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı ancak gönlünde ilkokul öğretmeni olmak vardı. Dışarıdan sınavlara girerek bu hayalini gerçekleştirdi. 15 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra daha fazla çocuğa ulaşmak, onların eğitimine, gelişimine katkıda bulunmak amacıyla öğretmenliği bıraktı. Hayatına, çocuk edebiyatı alanında eserler veren bir yazar olarak devam etti. 1971 yılında, nesiller boyu Türk halkının gönlünde taht kuracak olan 'Fadiş' isimli romanı yayımlandı. Altın Kitaplar’dan çıkan 'Fadiş', bu yıl 107. baskısını yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’de çocuk edebiyatının kurucuları arasında yer alan Gülten Dayıoğlu, sanat hayatı boyunca pek çok ödüle layık görüldü, eserleri ülke sınırlarını aşarak dünya çapında geniş bir okur kitlesine ulaştı. Maddi manevi zorluklarla büyüyen ve kendine kitaplardan bir dünya kuran Gülten Dayıoğlu, genç ve yetenekli yazar adaylarına destek olmak için 2007 yılında Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’nı kurdu. Vakıf bünyesinde her yıl düzenlenen yarışmalar sayesinde genç yetenekler yayıncılık dünyasına ilk adımlarını atmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Gülten Dayıoğlu, Gazete Duvar’a verdiği röportajda 60. sanat yılı ile ilgili, “Cumhuriyetimizin 100. senesinde, 60. sanat yılıma erişmek benim için büyük bir onur ve mutluluk” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!