Geçmişin lezzetleri anılarıyla birlikte kitapta toplandı

Güncelleme Tarihi:

Geçmişin lezzetleri anılarıyla birlikte kitapta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 15:49

Ayşe Pirhasoğlu Akbaş’ın, birçok önemli ismin atalarından miras kalan, zengin sofra kültürümüzde emekle işlenmiş yemek tariflerini, anılarıyla birlikte anlattığı 'Anılar, Mutfaklar, SofralarAyşe Pirhasoğlu Akbaş’ın, geçmişinin en lezzetli anılarıyla, birçok ismin büyüklerinden onlara kalan yemek tariflerini derlediği, “Anılar, Mutfaklar, Sofralar” kitabı Oğlak Yayınları’ndan ” kitabı raflardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

 

Ayşe Pirhasoğlu Akbaş’ın, geçmişinin en lezzetli anılarıyla, birçok ismin büyüklerinden onlara kalan yemek tariflerini derlediği, “Anılar, Mutfaklar, Sofralar” kitabı Oğlak Yayınları’ndan çıktı. Unutulmaz anılara eşlik eden çok özel tariflerle birlikte, okuyucularını köklerle kucaklaştıran, “Anılar, Mutfaklar, Sofralar” kitabında, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’dan Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş’a Emel Bahçıvan’dan Gökçen Arıkan’a kadar 43 ismin anılarıyla birlikte yemek tarifleri yer alıyor.

Anılar, Mutfaklar, Sofralar; birbirinden farklı yemek tariflerinin acısıyla tatlısıyla ortaya çıktığı eşsiz anlara bizi götürürken, geçmiş gelenek ve ritüelleri de gün yüzüne çıkarıyor.

Geçmişin lezzetleri anılarıyla birlikte kitapta toplandı

Ayşe Pirhasoğlu Akbaş, “Anılar, Mutfaklar, Sofralar”ı yazma fikrinin Emel Bahçıvan ile Çamlıhemşin’de tanışmasıyla başladığını söylüyor. Yemek üzerine yapılan konuşma ve yazışmaların; anneanne ve babaannelere ait yemek tariflerini ve onların anılarını anlatmaya kadar götürdüğünü anlatan Akbaş, “Bir gün Emel, ‘Keşke bu anıları, yaşanmışlıkları, yemek tariflerini derlesek toplasak’ dedi… İçime bir tohum attı. Kuzey Ege’de, Kaz Dağları’nın eteklerinde birdenbire yazmaya başladım. Geçmişte yaşananlar, sofraların lezzetleri, kalplerin hüznü, gönüllerin coşkusu, ritüeller, gelenekler… Sonra tarifler, anılar akmaya başladı. Bazı yazılar aile meclisleri toplanarak yazıldı; bazen gözyaşları bazen de kahkahalar kelimelere eşlik etti. Yazarken kökleriyle buluştuğunu, yazmanın kendisine iyi geldiğini, ferahladığını, hatta geçmişle helalleştiğini söyleyenler oldu. Kitaptaki her bir hikâye sizin de yüreğinizde, zihninizde çoğalsın; yeni yolculuklara kapı aralasın ve ne olursa olsun yüzümüzü geleceğe dönerken kadime sırtımızı dönmeyelim, hayatın anlamından asla uzaklaşmayalım” diyor.

Haberin Devamı

Ayşe Pirhasoğlu Akbaş’ın derlediği çok özel tarifler içeren, “Anılar, Mutfaklar, Sofralar” Oğlak Gastronomi kitapları arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Kitaba Katkıda Bulunanlar:
Altuğ Akbaş, Berrin Akyüz, Feyza Altun, B. Canan Eren Arditi, Gökçen Arıkan, Elif Damla Arısan, Semin Arslanoğlu, Meltem Aybar, Emel Bahçıvan, Mine Barış, Yeliz Car, Arzu Çetintaş, Çayhan Orhon Dervişoğlu, Ferda Ergüneş, Özay Erol, Özlem Erol, Derya Erten, Aylin Gezgüç, İde Gürbüz, Ezgi Güven, Tijen İnaltong, Sibel İnan, Elif Karatuna, Ebru Edgü Malkoç, Sena Milani, Zeynep Bodur Okyay, Zeynep Özler, Sevim Palalı, Pelin Özgen Piker, Sleiman (Süleyman) Saikali, Tuna Zenginel Saikali, Selen Servi, Didem Sürgit, Aslı Şekerci, Ebru Şimşek, Elvan Tekcan, Oya Terzioğlu, Yasemin Tosun, Esra Yazıcı Tözge, Dilek Türel, Nurdan Tüzüner, Belma Yekdeş.

 

BAKMADAN GEÇME!