Kentin kabusu oldular

Güncelleme Tarihi:

Kentin kabusu oldular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 14:53

Ankara’da kozmetik ürünlerden sigaraya, diz üstü bilgisayarlardan cep telefonlarına, evden hırsızlıktan oto hırsızlığına çok sayıda suça karışan çete çökertildi.

Haberin Devamı

Kentin kabusu olan ve 38 ayrı suç kaydı bulunan 5 hırsız tutuklandı. Başkent’in farklı bölgelerinde son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına karşı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri çalışma başlattı. İşyerlerinde, evlerde hırsızlık yaparak kayıplara karışan şüpheliler takibe alındı. Polis ekipleri, hırsızlığın meydana geldiği bölgelerde güvenlik kamera incelemelerinin yanı sıra fiziki takibe de başladı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, hırsızlık yapacakları ev ve işyerleriyle ilgili önceden keşif yaptıkları, ardından gözcü bırakarak bu yerlerde hırsızlık yaptıkları belirlendi. Hırsızlar tarafından kullanılan aracın da çalıntı olduğu ve ikiz plaka takıldığı tespit edildi.

HER ŞEYİ ÇALMIŞLAR

Yapılan takibin ardından kimlikleri belirlenen hırsızlara yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda S.T., M.K., A.D., S.S.Ç. ve E.Ö. gözaltına alındı. Yapılan incelemede 5 hırsızın, ev ve işyerlerinde makyaj malzemeleri, kozmetik ürenler, laptop, tablet, cep telefonu, televizyon, evdeki kumbaralarda bulunan bozuk paralar, sigara, kırtasiye malzemeleri gibi ne bulurlarsa çaldıkları belirlendi. Zanlıların ayrıca araçlardan da hırsızlık yaptığı, çalıntı araçların ikiz plaka takılarak suç işlerken kullanıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Polis yaptığı sorgulamada hırsızların suç makineleri olduğu ortaya çıktı. Başta hırsızlık olmak üzere, uyuşturucu kullanma, uyuşturucu bulundurma, adam yaralama gibi suçlardan S.T.’nin 14, M.K.’nin 5, A.D.’nin 15, S.S.Ç. ve E.Ö.’nün ise 2’şer suç kayıtları bulunduğu, ayrıca mahkemelerce arandıkları da belirlendi. 5 şüphelide çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!