Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

Güncelleme Tarihi:

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 17:48

'Gönüllerin prensesi' denildiğinde akıllara hemen İngiliz kraliyet ailesinin eski gelini Diana Spencer geliyor... Doğrudur... Hayatı ve gencecik yaşında trajik ölümüyle, üstelik aradan geçen çeyrek asra rağmen birkaç kuşağın hafızasında "prenses" olarak yer etmeyi sürdürüyor. Ama Diana'nın dışında, Londra'dan biraz daha uzakta, Avrupa'nın küçücük ülkesinde bir 'gönüllerin prensesi' var... Onun hiçbir zaman bir tacı olmadı ve asla da olmayacak, ama kelimenin tam anlamıyla gerçek bir prenses...

Haberin Devamı

O DA KENDİ ÜLKESİNDE 'GÖNÜLLERİN PRENSESİ'
Küçücük yaşında, hayata büyük bir trajediyle başlamış olsa da hem ailesel nedenlerle hem de genetik olarak şanslı doğan bir genç kadın o... Anneannesi hâlâ dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak biliniyor, yıllar önce hayata veda ettiği halde. Annesi ise bir dönemin en güzel kadınlarından biri... Geçip giden yıllara rağmen yaşıtları arasında yine fiziksel görüntüsüyle dikkat çekiyor. Kendisine gelince... O da daha ilk gençlik yıllarından beri dünyanın benzersiz güzellerinden biri olarak nitelendiriliyor. Bir ayağı, dedelerinden miras kalan sarayda yaşamasına rağmen entelektüel olarak zihnini beslemeye de önem veriyor.  Kendisine göre ise iki çocuklu normal bir anne. Ve uzun sözün kısası ülkesindeki birçok kişiye göre o "gönüllerin prensesi".

Haberin Devamı

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi


KENDİSİNE GÖRE İKİ ÇOCUK ANNESİ NORMAL BİR KADIN
Uzun uzun kimden söz ediyoruz sizce? Elbette Charlotte Casiraghi'den... Ya da daha ayrıntılı anlatmak gerekirse, Hollywood'un yıldızıyken Monako Prensi Rainier'nin kalbini çalıp gerçek bir prenses olan Grace Kelly'nin torunu, onun büyük kızı Caroline'in, ikinci evliliğinden dünyaya gelen tek kız çocuğu... Bu kadar göz önünde bir ailede dünyaya gelen 36 yaşındaki Charlotte Casiraghi, daha küçüklüğünden beri kameraları peşinden koşturdu. Yaşı büyüdükçe, özellikle annesinin gençlik yıllarını andıran güzelliğiyle ilgi çekmeye başladı. Zaman zaman Monako Prensliği'nde düzenlenen etkinliklere katılsa, başka bazı etkinliklerde ailesini temsil etse de bunların dışında günlük hayatını çok fazla kamera karşısında yaşamayı sevmiyor genç kadın. Kendi deyimiyle iki çocuk annesi normal bir kadın. Tıpkı diğer pek çok yaşıtı gibi.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

'GÜNLÜK HAYATIM ÇOK HEYECANLI YA DA DEĞİŞİK DEĞİL'
Fransız oyuncu Gad Elmaleh ile ilişkisinden 8 yaşında Raphael, şu anda evli olduğu Dimitri Rassam'dan da 4 yaşında Balthazar adında iki tane oğlu olan Charlotte Casiraghi, birkaç gün önce Town and Country dergisine verdiği bir röportajda gündelik hayatını ve gelecekte yapmak istediklerini anlattı. Aynı zamanda moda markası Chanel'in tanıtım yüzü de olan Casiraghi, röportajda, iki çocuğuyla sürdürdüğü hayatın herkesinkinden bir farkı olmadığını söyledi. "Söyleyebilirim ki benim sıradan bir günüm öyle çok heyecanlı ya da herkesin günlük yaşamından çok farklı değil." O da iki çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmeye ve onları kültürel anlamda meraklı kişiler olmaları için yönlendirmeye çalışıyor. Bunu yapmasının ardında da şu sıralar üzerinde çalıştığı bir proje var.

Haberin Devamı

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

ÜLKESİNİ, FELSEFE'NİN BAŞKENTİ YAPMAYA ÇABALIYOR
Monako'yu felsefenin başkentine dönüştürmeyi amaçlayan PhiloMonaco adlı bir çalışma bu. Bu projenin, ülkesinin itibarını artıracağı görüşünde Charlotte Casiraghi. Projenin internet sayfasında bu konudaki fikirlerini de şöyle ifade ediyor Casiraghi. "Monako Prensliği, hem sanatsal hem de bilimsel alanlarda avangart girişimler ve altyapılar geliştirmek için sürekli çalışan bir kültür ve yaratıcılık ülkesidir. Felsefe, eleştirel sorgulamayı beraberinde getirerek her türlü yaratıma veya bilgiye eşlik ettiği için Monako'da yeri olan bir disiplindir. Bu buluşma projesi, felsefeyi kutsamak ve onu Prensliğin kültürel yaşamına entegre etmek için samimi ve derin bir arzudan doğdu. Bu proje aynı zamanda herkese hitap etmeli, diyaloğa izin vermeli ve Monako'yu sakinleri için felsefe ile canlı bir buluşma yeri yapmalıdır." Bunun için atılacak ilk adım ise geleneksel hale getirilmesi planlanan uluslararası felsefe buluşmaları.  

Haberin Devamı

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
Charlotte'un anneannesi Grace Kelly, bir dönem Hollywood'un prensesiydi.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

ÇOCUKLARINI KİTAP OKUMAYA YÖNLENDİRİYOR
Onu sevenlerin "Prenses Charlotte" diye söz ettiği Casiraghi, üzerinde çalışmalar yaptığı felsefeyle , iki çocuğunu küçük yaşta tanıştırmayı amaçlıyor. Bunun için yaptığı şey ise akıllı telefon ya da televizyon karşısında geçirdikleri saatleri kısıtlayıp onları kitap okumaya yöneltmek. Town and Country dergisine anlattığına göre büyük oğlu Raphael, Antoine de Saint Exupery'nin Küçük Prens adlı eserinden çok etkileniyor. Diğer oğlu Balthazar ise Yunan mitolojisine merak sarmış durumda küçük yaşına rağmen.

Haberin Devamı

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

HAYATIN EN ÖNEMLİ AYRINTISI'
Charlotte Casiraghi, anlattığına göre günlük hayatına da felsefeye olan bu ilgisiyle yaklaşıyor. Aslında bu konuda söyledikleri, sıradan günlük hayatın herkes için geçerli olan bir tanımı: " Bence her bir günün kendine göre zorlukları ve muhteşem anları vardır. Her gün çocuklarınız için endişelendiğiniz anlar, onların sizi yorgunluktan bitirdiği anlar, sonra onlarla güzel şeyler paylaştığınız anlar. Ve zihninizin bir köşesinde hep şu düşünce vardır. Onlar sizin hayatınızdaki en önemli ayrıntıdır. "

Â

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

UNVAN TAÅžIMALARINI CAROLINE Ä°STEMEDÄ°
Charlotte Casiraghi, Monako Prensesi Caroline'in, genç yaşta trajik bir şekilde hayata veda eden İtalyan iş insanı Stefano Casiraghi ile evliliğinden dünyaya gelen tek kızı. Charlotte'un 38 yaşında Andrea adında bir büyük erkek kardeşi ile 34 yaşında Pierre adında bir küçük erkek kardeşi var. Her ne kadar Monako Prensliği'nin tahtı için onbirinci sırada yer alsa da yani tahtta hakkı olsa da Charlotte "prenses" unvanı taşımıyor. Tıpkı erkek kardeşlerinin "prens" unvanı taşımadığı gibi. Bunun nedeni ise anneleri Prenses Caroline'in tercihi. Grace Kelly ile Prens Rainier'nin büyük kızı Caroline, üç çocuğunun bu tür unvanlar taşımadan normal hayatlar sürdürmesini istedi. Bu tercihini de çocuklarının medya ve kamuoyu tarafından yargılanmasını önlemek için yaptığını açıklamıştı Caroline. Charlotte Casiraghi bu konuda Vanity Fair dergisine verdiği bir demeçte şunları söylemişti: "Ben prenses değilim, annem prenses. Ben bir devlet başkanının yeğeniyim. Bu konumum nedeniyle bazı temsil görevlerim var. Çok kısıtlayıcı ya da bana ayrıcalık sağlayan bir durum değil."

Haberin Devamı

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
TAHTIN GELECEĞİ İKİZLERDE
Bu arada Monako Prensliği'nin veliahtının Prens Albert ile Prenses Charlene'in ikizlerinden Jacques olduğunu hatırlatalım. Onun ardından da kız ikizi Gabriella geliyor. Bu kısa notun ardından Charlotte Casiraghi'ye dönelim.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
Casiraghi, annesi Prenses Caroline'in gençlik yıllarına benzetiliyor. 

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

DÖRT YAŞINDAYKEN BABASINI KAYBETTİ
Tam adı Charlotte Marie Pomeline Casiraghi olan genç kadın, 3 Ağustos 1986'da Monte Carlo'da anneannesinin adını taşıyan hastanede dünyaya gözlerini açtı. O sırada Caroline ile eşi Stefano'nun, şu anda 38 yaşında olan Andrea adında bir erkek çocuğu vardı. Sonra Pierre adı verilen küçük çocukları dünyaya geldi. Charlotte, 4 yaşına geldiğinde babası Stefano'yu hiç beklenmedik bir deniz kazasında kaybetti. 1990 yılında, Fransa'da düzenlenen Birinci Sınıf Dünya Sürat Teknesi Şampiyonası'nda geçirdiği bir kazada hem karısı Caroline'in hem de diğer seyircilerin gözü önünde son nefesini verdi Stefano Casiraghi. Bu trajedinin ardından Prenses Caroline, yaşları 6, 4 ve 3 arasında değişen Andrea, Charlotte ve Pierre ile bir başına kaldı. Uzun süre çocuklarıyla birlikte inzivaya çekilen Caroline'in yeniden hayata dönmesi uzun sürdü. Kazadan 9 yıl sonra Hannover Prensi Ernst August ile evlendi. Bu evlilikten şu anda 23 yaşında olan Alexandra adlı kızı dünyaya geldi.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

KAMERA KARÅžISINDA BÃœYÃœDÃœLER
Charlotte Casiraghi'ye dönersek. Onun annesinin tercihiyle prenses ya da başka herhangi bir soyluluk unvanı taşımadığını söylemiştik. Ama bu durum, onun dünya kamuoyunun ilgisini çekmesini engellemedi. Bunun ilk nedeni mensubu olduğu aileydi. Ne yaparsa yapsın, dünyanın bu kadar ilgi odağında olan bir ailede doğan bir kişi olarak bundan kaçamazdı zaten. Fakat Charlotte'un bunca ilgi görmesinin bir başka nedeni de eşine az rastlanır güzelliği oldu hep. Annesi Caroline, kocası Stefano'nun ölümünden sonra girdiği inzivadan çıkıp normal hayata dönünce iki oğlu yakışıklı görünümleriyle tek kızı da güzelliğiyle hep ilgi odağı oldu. Bir başka deyişle erkek kardeşleri gibi Charlotte da kameralar karşısında büyüdü.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

ESKİ NİŞANLISINDAN BİR ÇOCUĞU VAR
Hem Monako prenslik ailesine mensup olan hem de böylesine dikkat çekici bir güzelliğe sahip olan Charlotte'un özel hayatı da hep merak uyandırdı. En çok dikkat çeken ilişkisini de oyuncu Gad Elmaleh ile yaşadı. 2013 yılında Fransız oyuncu ile nişanlandı ve bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Fakat çift, iki yıl sonra evlenmeden yollarını ayırdı. Bu birliktelikten dünyaya gelen büyük oğlu Raphael, annesi Charlotte, onun şimdi onun evli olduğu Dimitri Rassam ve küçük kardeşi Balthazar ile birlikte yaşıyor.

KONUÅžULAN AÅžKLAR YAÅžADI: Charlotte Casiraghi daha sonra da aralarında Lamberto Sanfelice, Alex Dellal, kısa bir süre önce hayata veda eden oyuncu Gaspard Ulliel'in de aralarında bulunduÄŸu bazı kiÅŸilerle aÅŸk yaÅŸadı.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

ÜNLÜ OYUNCUNUN OĞLUYLA EVLENDİ
Charlotte Casiraghi, 2019 yılında Dimitri Rassam ile evlendi. Casiraghi'nin hayatını birleştirdiği Dimitri Rassam bir Film yapımcısı. Rassam, Fransız sinemasının bir dönemine damgasını vuran oyuncu Carole Bouquet ile Lübnan asıllı yapımcı Jean Pierre Rassam'ın oğlu. Masha Novoselova ile yaptığı ilk evliliğini 2016'da sona erdiren Dimitri Rassam, bundan üç yıl sonra da Charlotte Casiraghi ile evlendi. Çiftin Balthazar adında bir oğlu bulunuyor. Bu arada Charlotte Casiraghi'nin eski eşinin ilk evliliğinden bir üvey kızı olduğunu da hatırlatalım.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi

ÜNLÜ MARKANIN TANITIM YÜZÜ
Covid 19 pandemisi sırasında üzerinde çalışmaya başladığı PhiloMonaco ve onun aracılığıyla düzenlemeye hazırlandığı Monako felsefe buluşmaları üzerine yoğunlaşan Charlotte'un başka uğraşları da var. Kimi zaman Chanel firması için modellik yapıyor, kimi zaman yardım faaliyetlerine katılıyor. Prenslik ailesini temsilen çeşitli etkinliklere katılan Charlotte, zaman zaman bazı yayın organlarında editör ve yazar olarak da görev alıyor.

 ATLI SPORLARA MERAKLI: Bunların yanı sıra Charlotte Casiraghi'nin çok bilinen bir baÅŸka özelliÄŸi daha var. O kelimenin tam anlamıyla bir atlı spor tutkunu. Küçük yaÅŸtan beri iyi bir binici de olan Casiragihi, katıldığı yarışlarda bazı kupalar da kazandı.

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
Caroline'in en büyük oğlu Andrea, Tatiana Santo Domingo ile evli. Çiftin dört tane çocuğu bulunuyor.  

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
Charlotte'un küçük kardeşi İtalyan asıllı Beatrice Borromeo ile evli. Onların da üç tane çocuğu var. 

Â

Tek amacı güzel kızını korumaktı: Prenses olmasını annesi engelledi
Caroline'in üçüncü evliliğini yaptığı Hannover Prensi Ernest August'ten dünyaya gelen Alexandra ise Charlotte'un üvey kardeşi. Yeri gelmişken Caroline'in küçük kızının "prenses" unvanı taşıdığını söyleyelim. Çünkü onun babası "prens" unvanını sembolki de olsa sürdürüyor. Yani Caroline'in küçük kızı için bu unvanı reddetme hakkı bulunmuyordu. 

BAKMADAN GEÇME!