Ä°ki yıl sonra ilk kez! Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz?

Güncelleme Tarihi:

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 15:55

İster gösteri dünyasından olsun ister en az onlar kadar ilgi çeken kraliyet ailesi mensupları arasında yer alsın, ünlülerin ortak bir özelliği var: En kötü günlerinde bile olsalar yine de kameralar karşısında gülümsemeyi ihmal etmiyorlar. Kimi zaman kendilerini hiç de öyle gülümseyecek kadar iyi hissetmiyor olsalar bile belki de haklarındaki dedikoduları önlemek için kameralara yakalandıklarında ilk iş olarak gülümsüyorlar. Bir tek istisna dışında.

Haberin Devamı

MUTSUZ YÜZÜ ONUN 'MARKASI' OLDU
Bütün dünyanın "hüzünlü prenses" adını taktığı, görevinin bir parçası olarak katıldığı etkinliklerde bile gülümsemeyen ya da yüzüne zoraki olduğu belli bir gülümseme konduran Monako Prensesi Charlene bu ünlü kişi. Monako Prensi 2. Albert'in karısı olan 44 yaşındaki iki çocuk annesi Charlene'in mutsuz yüz ifadesi artık onu tanımlayan bir "markaya" bile dönüştü çoktan.

BU KEZ HERKESÄ° ÅžAÅžIRTTI: Elbette bunun nedenleriyle ilgili spekülasyonlar da bitmek bilmiyor. Aslında hiç olmak istemediÄŸi Monako Sarayı'ndan bir türlü kaçamadığından, kocasının onu mutsuz ettiÄŸinden, sadece kocası deÄŸil görümceleri Caroline ve Stephanie ile iyi geçinemediÄŸine kadar birçok neden ileri sürülüyor. Hangisi kesin doÄŸrudur bilmek zor elbette. Yani Charlene, kendi iç dünyasının kapılarını açacak bir konumda olmadığından neden mutsuz olduÄŸu, halkın karşısına çıktığı planlı etkinliklerde bile bunu neden gizlemediÄŸi hep bir merak konusu olarak kalacak. Fakat, Prenses Charlene iÅŸte bu konuda herkesi ÅŸaşırtan bir davranışa imza attı geçtiÄŸimiz hafta sonu. Gelin bir bakalım.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz


BÜTÜN AİLE ORADAYDI, AMA EN ÇOK İLGİYİ O ÇEKTİ
Monako, geçtiğimiz hafta sonu Ulusal Günü'nü kutladı. Adet olduğu üzere iki gün süren bu etkinliklere Monako Prenslik ailesi, kelimenin tam anlamıyla "tam kadro" olarak katıldı. Üstelik çoluk- çocuk. Törenin ev sahibi konumunda olan kişiler ise Monako Prensi Albert ve karısı Prenses Charlene idi. Hatta ikiz çocukları, Veliaht Prens Jacques ile Prenses Gabriella ilk günkü etkinlikte bu konuda onlarla sorumluluğu paylaştı. Bu arada hemen hatırlatalım... Charlene son olarak 2019 yılının kasım ayında yine aynı etkinliğe katıldıktan sonra kelimenin tam anlamıyla "sırra kadem basmıştı."

Haberin Devamı

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

AAA! PRENSES GÃœLÃœYOR
O süreçte 2020 yılında dünyayı kasıp kavuran Covid 19 pandemisi nedeniyle zaten dünya tamamen kapanmış olsa da ilerleyen dönemlerde Charlene'nin yokluğunun nedenleri uzun uzun gündemde kalmıştı. Bunlara birazdan değineceğiz ama önce "Charlene'in dönüşüne" bir bakalım. Gözlerden uzak geçirdiği iki yılın ardından Prenses, tekrar Monako'nun Ulusal Günü'nde halkın ve kameraların karşısına geçti. Üstelik bu kez herkese bir sürprizi vardı: 'Mutsuz ve asık suratlı prenses' bu kez gülüyordu! Elbette bütün tören boyunca "yüzünde güller" açmadı ama iki yıl öncesine kadar hiç gülümsemediği kadar gülümsedi bu kez.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

Haberin Devamı

ÇOCUKLARININ ANNE ÖZLEMİ BİTTİ
Son alarak ülkenin Ulusal Günü'ne katıldığında ağzını bile hiç açmadan zoraki gülümseyen Charlerne, bu kez yanında çocuklarıyla birlikte üstelik dişlerini göstererek gülümsedi. Etkinliklerin bir parçası olarak ertesi gün düzenlenen özel gecede de yine genel durumunun aksine daha mutlu ve yine arada gülümseyen bir yüz ifadesiyle boy gösterdi. Bu yıl Monako Ulusal Günü'nde gülümseyen tek kişi Charlene de değildi üstelik. Özellikle geçen yıl yine aynı kutlamada "dünyanın yüreğini sızlatan" ikizleri Jacques ve Gabriella'nın da yüzü gülüyordu bu kez.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

GEÇEN YIL BU GÖRÜNTÜYLE HAFIZALARA KAZINMIŞLARDI
Yedi yaşındaki ikizler, geçen yıl halaları Caroline ve Stephanie'nin yanı sıra babaları Albert'in gözetiminde törene katılmışlardı. O sırada neredeyse bir yıldır uzak kaldıkları annelerine seslenen pankartlar açmışlardı. Onların bu hali her ne kadar ayrıcalıklı bir yaşamları olsa da herkesi üzmüştü. Çünkü her ikisi de anne sevgisinden mahrum kalmış çocuklardı.

Haberin Devamı

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

CÄ°DDÄ° AMA YÄ°NE DE MUTLU
Oysa bu yıl iki kardeş geçen yılın tam tersine; mutlu ve neşeli bir görüntü sergiledi. Üstelik küçük prenses kırmızı mantosu ve şapkasıyla, küçük prens de babasının üniformasının bire bir kopyasıyla dikkat çekti.

HER ZAMAN GÜLÜMSEMEK KOLAY DEĞİL: Bu arada yüzünün gülmemesiyle "hüzünlü prenses" olarak anılan Charlene, kendi memleketinde yayınlanan Huisgenoot adlı dergiye verdiÄŸi röportajda bu konuda konuÅŸmuÅŸtu. Genellikle hayatını kapalı kapılar ardında yaÅŸayan Charlene "Ä°nsanlar çok kolay bir ÅŸekilde 'Ah! Neden fotoÄŸraflarda hiç gülümsemiyor?' diye soruyorlar. Ama bazen, gülümsemek o kadar zor ki. Ä°nsanlar arka planda yani senin hayatında neler olup bittiÄŸini bilmiyorlar" diye konuÅŸtu. Charlene, Monako'da ayrıcalıklı bir hayat sürdürdüÄŸünü belirtip "Ama ailemi ve Güney Afrika'daki arkadaÅŸlarımı özlüyorum. Genellikle üzgünüm çünkü, bana ihtiyaçları olduÄŸunda her zaman yanlarında olamıyorum" diyerek neden "gülümseme" konusunda fazla cömert davranmadığını ifade etmiÅŸti.

Â

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

GÜLDÜ AMA YİNE İDDİLAR BİTMEK BİLMEDİ
İlk günkü törende ve ertesi günkü özel gecede gülümsemesiyle bütün dikkatleri üzerine çeken Prenses Charlene ise yine söylentilerin merkezine oturdu. Her ne kadar Monako Sarayı, Prenses'in bir enfeksiyon nedeniyle, Güney Afrika'dan 10 ay boyunca dönemediğini açıklasa da bu konuda farklı iddialar vardı. Çünkü Charlene'in hastalığı net olarak açıklanmamış, sadece "enfeksiyon kaptı, operasyon geçirecek, fiziken ve ruhen kırılgan durumda" gibi üstü kapalı ve yuvarlak cümlelerle konu geçiştirilmişti. Yani o süreç, dedikoduya açık bir süreçti. İşte o dönemde bazı kişileri güldürse de sonradan gerçek olabileceği şüphesi uyandıran bir iddia ortaya atılmıştı.

Haberin Devamı

'ESTETÄ°K OPERASYONLAR KÖTÜ GÄ°TTÄ°, O YÜZDEN Ä°NSANLARDAN KAÇIYOR': Buna göre Charlene, gerçekten enfeksiyon kapmış da olabilirdi ama Monako'dan ayrılığının bundan baÅŸka bir nedeni vardı. Bir takım estetik müdahaleler yapılmış fakat bunlar ters gitmiÅŸti. Hatta iddia o ki geçirdiÄŸi bu operasyonların sonucu istediÄŸi gibi olmamıştı, bu yüzden de gözlerden uzak durmaya ve durumu düzeltmeye çalışıyordu. Bunu ortaya atan kiÅŸi de Ä°spanyol gazeteci Pilar Eyre idi. O dönemde duyanları ilk anda ÅŸaşırtan bu iddiayı da ÅŸöyle savundu Pilar Eyre. Prenses Charlene, 10 ay Güney Afrika'da kaldıktan sonra ülkesine döndüÄŸünde fotoÄŸrafçıların ve kameraların karşısına çıktı. Yanında eÅŸi Prens Albert ile yedi yaşına giren ikizleri Gabriella ve Jacques vardı. Bu sırada ailenin maske takan tek üyesi de Prenses Charlene idi. Pilar Eyre bu durumu Charlene'in geçirdiÄŸi ve sonucu istediÄŸi gibi olmayan estetik operasyonlardan sonra ortaya çıkan görüntüyü gizleme isteÄŸi olarak yorumladı. Eyre bu iddiasını çok okunan Lecturas dergisinin internet bloÄŸu için kaleme aldığı yazıda dile getirdi.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz


Ä°SPANYOL GAZETECÄ°NÄ°N Ä°DDÄ°ALARI
'Eyre'nin bu konudaki iddiası bununla sınırlı değil. Ona göre Charlene'in sinüs operasyonu geçirmesine neden olan sağlık sorununun temelinde de bu yatıyor. Yani ona göre Prenses Charlene'in aslında sanıldığı gibi ciddi sağlık sorunları yok. Onun tek sorunu ters giden estetik operasyonlar. Eyre, iddiasını bütün bunların başlangıcının Prenses Charlene'in Dubai'de geçirdiği yüz kaldırma operasyonu olduğunu söyleyerek de ayrıntılandırdı.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

BU İDDİALAR BAZILARINI GÜLDÜRDÜ AMA YİNE DE KABUL GÖRDÜ
Ortaya atılan iddialara göre Prenses Charlene, sebebi ne olursa olsun gizemli hastalığı yüzünden katı yiyecek tüketemez hale geldi. Sadece sıvı tükettiği için de ciddi miktarda kilo kaybetti. Zaten bu "yemeden içmeden kesilme" durumunu Prens Albert de açıklamasında belirtmişti.

Haberin Devamı

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

YÜZÜNÜN ALDIĞI ŞEKİL İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ
İspanyol gazetecinin bu iddialarının tekrar gündeme gelme nedenine bakarsak... Aslında bu yılın başından beri yani Charlene, tekrar resmi görevlerine döndüğünden beri bu söylenti gündemin ilk sıralarında. Ulusal Gün kutlamalarından sonra da yine magazin basınında yer aldı. Buna göre Charlene'in yüzünde gerçekten de estetik operasyonların izleri var. Özellikle gülümsediği zaman yüzünün aldığı şekil de yapılan botoks ve dolgu işlemlerinin bir kanıtı olarak gösteriliyor.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz


MERAKLI GÖZLER, ESTETİK MÜDAHALE İZLERİ BULDU
Ulusal Gün kutlamalarının yapıldığı gece etkinliğinde çekilen pozlarında da Charlene'in yüzünde yapılmış olması muhtemel işlemlerin izleri belirgin şekilde görünüyor. Gergin yüzü, çenesinin farklı görünüşü, alnında 44 yaşının getirdiği kırışıklıkların hiçbirinin olmaması buna kanıt olarak gösteriliyor.

DÄ°Åž TEDAVÄ°SÄ° GÖRDÜIÜ DE KONUÅžULUYORDU: Charlene, gizemli hastalığı nedeniyle gözlerden uzak kaldığı iki yıl içinde bir de diÅŸ tedavisi gördüÄŸü ileri sürülmüÅŸtü. Monako Ulusal Günü'nde gülümsediÄŸi sırada görünen diÅŸlerinin geçmiÅŸten farklı olması da bu iddiayı ortaya atanların dikkatinden kaçmadı. Ä°ÅŸte bütün bunlar yüzünden de Ä°spanyol gazeteci Pilar'ın öne sürdükleri bir kez daha gündeme geldi. Her ne kadar resmi olarak merak giderecek net bir açıklama yapılmamış olsa da Pilar Eyre'nin iddiasına inananlar da var. Prenses'in görünüm olarak yıllar içinde geçirdiÄŸi deÄŸiÅŸim de eski fotoÄŸraflarıyla ÅŸimdiki hali kıyaslandığında gözle görülüyor. Elbette bu deÄŸiÅŸimin nedenlerinden biri Prenses Charlene'in yaÅŸ alması ve bunun getirdikleri. Ama bazı müdahaleler olduÄŸu da yadsınamayacak bir gerçek.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Prenses Charlene'in dişleri düğüne kadar geçen süre içinde yenilendi.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Charlene'in yıllar önce burnundaki kemeri de düzelttirdiği iddialar arasında.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Evlenmeden önceki adıyla Charlene Wittstock her insan gibi geçip giden yıllar içinde değişti. Fakat bazı müdahaleler olduğu da eski ve yeni fotoğrafları karşılaştırıldığında ortaya çıkıyor.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

HEP ONUNLA KIYASLANIYOR
Sebep her ne olursa olsun Grimaldi ailesine evlilik yoluyla katılan ve sıradan yani soylu olmayan bir aileden gelen Charlene, görünüşe göre sürekli olarak iddiaların, söylentilerin merkezinde kalacak. Zaten hiç tanımadığı ama tüm dünyada bir ikon olarak kabul edilen kayınvalidesi Grace Kelly ile karşılaştırılan Charlene, attığı her adımda dünya kamuoyunun da kraliyet yazarlarının da dikkatini çekecek.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz


FARKLI KİŞİLİKLERİ OLSA DA ORTAK NOKTALARI DA BULUNUYOR
Sözün bu noktasında, 30 yıldır Monako prenslik ailesini takip eden deneyimli gazeteci Joel Sratte McClure'un bu konudaki görüşlerini bir hatırlayalım. McClure, geçen yıl yaptığı yorumda Charlene'in de hiç tanışmadığı kayınvalidesi, eski oyuncu Grace Kelly'nin kaderini paylaştığını ileri sürdü. Onun iddiasına göre Monako Prensi Rainier ile evlendikten sonra Prenses Grace ruhsal açıdan çok zor zamanlar geçirdi, derin bir depresyona girdi. Joel Stratte McClure, Grace Kelly'nin evliliğinin ilk yıllarında çok mutsuz olduğunu belirtti. Fakat onun altını çizdiği bir başka nokta Grace ile gelini Charlene'in durumunun aynı olmadığı. Buna rağmen ikisi arasında bazı parallellikler de var gazeteciye göre. Bu da her ikisinin de evlilikten önce bağımsız ve kariyer sahibi kadınlar olması. Grace Kelly, Monako Prensesi olmadan önce çok ünlü bir Sinema yıldızıydı. Üstelik hatırı sayılır bir serveti de vardı. Zaten yıllar sonra ortaya atılan iddialara göre Prens Rainier, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ekonomisi giderek olumsuz bir çehreye bürünen ülkesi Monako'nun geleceğini kurtarmak için her anlamda parlak bir yıldız olan Grace Kelly'yi seçmişti. Hatta bu iddialara göre Grace Kelly ile evlenmesi Rainier'ye danışmanları tarafından öğütlenmişti. Bu konudaki diğer adayın Marilyn Monroe olduğu da bu iddialar arasında yer almıştı. Yani Grace de tıpkı hiç tanımadığı gelini gibi zengin erkek peşinde bir kadın değildi.

'ÇOK UYUMLU BÄ°R AÄ°LE DEĞİL': Prenses Charlene de Monako Prensi Albert ile evlenmeden önce baÅŸarılı bir yüzücüydü ve Güney Afrika'da bambaÅŸka bir hayatı vardı. Özellikle de Prens Albert'in eÅŸi olarak yani ülkenin en çok dikkat çeken kiÅŸisi olarak attığı her adımın böylesine incelendiÄŸi bir yaÅŸam onun için hiç de kolay olmadı. Joel Stratte McClure, Prenses Charlene'in aslında Prens Albert'e de Grimaldi ailesine de uygun bir gelin olmadığını ileri sürdü. Charlene ile Albert'in kardeÅŸleri Prenses Caroline ve Prenses Stephanie arasında bir uyum olmadığını da söyledi. Deneyimli gazeteci, Prenses Charlene'in sanki kimsenin kendisi hakkında ne düÅŸündüÄŸünü umursamıyormuÅŸ gibi mesafeli bir havası olduÄŸunu ve bazen de çok mutsuz göründüÄŸünü belirtti. McClure "Charlene tipik bir Monakolu eÅŸ deÄŸil" diye konuÅŸtu.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

DUDAK UÇUKLATAN İDDİALAR
Bütün bu iddiaların üzerine Charlene ile ilgili olarak son döneme damga vuran başka bir söylentiyi de hatırlayalım. Çünkü onun son zamanlarda eşiyle birlikte katıldığı etkinliklerde biraz daha fazla gülümsemesini, biraz daha özenli giyinmesini buna bağlayanlar da var. Yani bu gruba göre Charlene, aslında hayatından çok da memnun değil ama bütün bunlara öncelikle çocukları için sonra da para için katlanıyor. Özellikle Monako Ulusal Günü'nde son iki yılda olmadığı kadar gülümsemesinin nedeninin bu olduğunu savunanlar, birkaç gündür sosyal medya ortamlarında seslerini daha fazla duyuruyor çünkü. Bu iddiaya gelirsek...

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz


PARA İÇİN OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ
Fransız Voici dergisinin ileri sürdüğüne göre Prens Albert, karısı Charlene ile kamu görevlerine dönmesi yani katıldığı etkinliklerde kendisinin yanında yer alması için 'çok gizli' bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre Albert, Charlene'e yıllık 12 Milyon Euro ödeme yapmayı kabul etti. Prens Albert'in, halka açık etkinliklerde yanında yer alması için karısı Charlene'le yüklü miktarda bir para karşılığı anlaşma yaptığı iddiasını Paris Match Belgium da dile getirdi. Bu yayın organının iddiasına göre Charlene sözleşme uyarınca bazı etkinliklerde yer alacak. Bu arada Monako Sarayı'nın bu iddialar konusunda doğrudan bir açıklama yapmadığını fakat olaya farklı bir açıdan yaklaştığını hatırlatalım. Fakat bilinen gerçek şu ki Monako kraliyet ailesi üyeleri bu tür etkinlikler karşılığında ücretini alan maaşlı üyeler değil, sadece konumları gerektirdiği için bu tür etkinliklere katılıyorlar. Üstelik, ailenin ve prensliğin devamı da onlar açısından önemli bir konu.

KRALÄ°YET AÄ°LESÄ°NE KATILMANIN BEDELÄ°: Öyle ya da böyle... DeÄŸiÅŸen zamanla birlikte dünyadaki kraliyet ailelerinin sayısı azalıyor. Durum böyle olunca eskisinden farklı olarak aile üyeleri, halktan yani soyluluk unvanı olmayan kiÅŸilerle hayatlarını birleÅŸtiriyor. Bir kraliyet ailesine gelin giden bu sıradan genç kadınlar da doÄŸal olarak "peri masalı kahramanları" gibi görülüyor baÅŸlangıçta. Bu nedenle bütün hayatları basın tarafından olabildiÄŸinde "didik didik" ediliyor. Bunun en çarpıcı örneÄŸi de Ä°ngiliz kraliyet ailesinin gelini Kate Middleton. GeçmiÅŸte basının alay konusu bile olan Kate Middleton, bugün artık bir prenses ve basının, hakkında istediÄŸini yazması eskisi kadar kolay deÄŸil. Fakat yine de o da bu durumdan nasibini alıyor. Yani özetle Prenses Charlene de tıpkı Kate gibi... En küçük bir hareketi, bazen ortadan kaybolması, bazen de ortalarla görünmesi hemen masaya yatırılıp mercek altına alınıyor. Dört duvar arasında yaÅŸadıkları bir yana, her zaman dünyanın ilgisini çekmiÅŸ bir aileye katılmış olmanın bedelini ödüyor diyerek konuyu toparlayabiliriz.

İki yıl aradan sonra ilk kez Monako Ulusal Günü'nde halkın karşısına çıkan Prenses Charlene ile ilgili durumu böyle toparladık. Şimdi aynı törene katılan diğer aile üyelerine bir göz atalım.

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Artık saçlarını bile boyamayan Prenses Caroline, törende çocukları, gelinleri, damadı ve torunlarıyla birlikte boy gösterdi. 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Monako Prenslik Ailesi'nin en çok dikkat çeken gelini Beatrice Borromeo, törende kırmızı bir takım giydi. Her zamanki zarafetiyle dikkat çeken Borromeo'nun yanında kocası, Caroline'in oğlu Pierre Casiraghi ile çocukları da vardı. 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Caroline'in büyük oğlu Andrea da eşi Tatiana ve çocuklarıyla törendeydi. 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Caroline'in kzı Charlotte, törene kocası Dimitri Rassam ile katıldı. Çifte, ortak çocuklarının yanı sıra Charlotte Casiraghi'nin eski nişanısı Gad Almaleh'ten dünyaya gelen büyük oğlu da eşlik etti. 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Gece düzenlenen partide ailenin gelinleri Beatrice Borromeo ile Tatiana Santo Domingo elbise tercihleriyle dikkat çekti. 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz
Charlotte Casiraghi'nin parti kıyafeti.

Â

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

FOTOÄžRAFLAR: AVALON, MEGA NEWS AGENCY, SPLASH NEWS

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!