Kayıp heykelin kaidesine gülen surat

Güncelleme Tarihi:

Kayıp heykelin kaidesine gülen surat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 15:43

Seğmenler Parkı’ndan 2016 yılında çalınan ünlü Türk heykeltraş İlhan Koman’a ait bronz heykel bir yılı aşkın süredir bulunamazken, kaidesine de zarar verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

1991 yılında dikilen heykelin oturtulduğu kaideye, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahta kalemle gülen surat çizildi. Kaide ve çevresi çöplüğe döndü. Daha önce heykelin bulunduğu bölüme su ve alkol şişeleri bırakıldığı, çevresine de alışveriş ve kuruyemiş paketleri atıldığı görüldü. Kaidenin çevresindeki manzara, görenlerin de tepkisine neden oldu. Seğmenler Parkı’na dinlenmek için gelen vatandaşlar, heykelin bulunmasını ve kaidenin temizlenmesini istedi.

SIRADAN BİR HIRSIZLIK DEĞİL

Ünlü heykelin mayıs 2016’da çalınması sonrası Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunmuş; Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği de sanatsal değerlerin gün geçtikçe daha büyük bir hızla tırpanlandığını savunarak, “Sıradan bir hırsızlık değil, çağ dışılık” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

1986 yılında vefat eden sanatçı İlhan Koman’ın bir eserinin büyütülüp, Pietrasanta ustaları tarafından bronza dökülerek yapılan heykel, 1991 yılında Seğmenler Parkı’na dikilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!